Miloš Jovanović na tribini patriotskog bloka najavio proteste protiv sporazuma o Kosovu 1Tviter/Novi DSS

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da francusko-nemački sporazum o Kosovu znači „ispisivanje Srbije iz istorije“ i ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „prešao na tamnu stranu Vuka Brankovića bez povratka“, ocenivši da Vučić i Ivica Dačić „prodaju veru za večeru“.

„Biramo između Srbije i Vučića i izbor je lak – Srbija, Srbija, Srbija i samo Srbija. Ovo ćemo sprečiti kao narod ili narod biti nećemo. Zvaćemo vas vrlo brzo na ulicu i proteste“, rekao je Jovanović na tribini „Ne kapitulaciji“ održanoj na Novom Beogradu.

On je, kako u saopštenju navodi Novi DSS, istakao da je sada 10 godina vladavine laži i manipulacija Aleksandra Vučića.

„Predlog sporazuma je prihvatio, nije potpisao, ali je sam rekao da je prihvatio koncept i tri puta dodao da će raditi na implemntaciji i primeni. A to je sporazum o priznanju secesije naše južne pokrajine“, naveo je lider Novog DSS.

Jovanović je podsetio na član 4. sporazuma – Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji i na član 1. gde se navodi da će Srbija priznati pasoše Kosova i dodaje da su obe strane jednake u pravima.

„Dugo sam i očigledno naivno verovao da ne može majka da rodi Srbina koji je spreman da prizna secesiju Kosova i Metohije. Ako postoji ilustracija izreke ’prodati veru za večeru’ – to je ono što Vučić i Dačić rade. Logika poturice je tu zavladala i Vučić je otišao na tamnu stranu Vuka Brankovića i tu nema povratka“, ocenio je Jovanović.

Prema njegovim rečima evropski sporazum je i sporazum o stvaranju Velike Albanije.

„A to je iznad svega sporazum o našem nestanku, nacionalnom poniženju, poništavanju naše slavne i slobodarske istorije, naše nacionalne kulture. Sporazum o našem ispisivanju iz istorije“, naveo je Miloš Jovanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari