Miloš Jovanović (Novi DSS): Mi smo za izbore na svim nivoima, ali ne pod sadašnjim uslovima 1Foto FoNet Ana Paunković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da bi trebalo raspisati izbore na svim nivoima, ali ne pod sadašnjim uslovima.

Jovanović je agenciji Beta kazao da se srpska koalicija NADA, koju čine Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS) i Novi DSS zalaže za vanredne izbore na svim nivoima.

„Još od februara,kada je prihvaćen skandalozni Ohridski sporazum, tražimo Vučićevu (Aleksandar) ostavku i odlazak celokupne vlade. Mi smo za izbore na svim nivoima, ali ne pod sadašnjim uslovima. Ja sam na predsedničkim izborima bio treći sa šest odsto glasova, a u poslednjih godinu ipo dana nijednom nisam pozvan da gostujem na televizijama s nacionalnom frekvencijom“, rekao je on.

Naglasio je da je Vučićevo ponašanje „neviteško“ jer ne dozvoljava ravnopravne uslove za sve učesnike na izborima.

Srbiji su, dodao je, izbori potrebni pod hitno, kako vanredni beogradski i parlametarni tako i redovni lokalni i pokrajinski.

„Da svako kandiduje svoje politike i da se izmerimo. Sada znamo kakva je politika ove vlade i Vučića prema Kosovu i Metohiji, pa neka građani odluče kome će da daju poverenje. Naravno, uslov za izlazak na izbore je otvaranje medija“, ocenio je on.

Na pitanje Bete da li bi trebalo razdvojiti beogradske izbore od ostalih, Jovanović je kazao da njegova „naklonost“ ide ka održavanju svih izbora istovremeno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre dva dana da će izbori u Srbiji biti održani veoma brzo, za tri ili šest meseci, a svakako u narednih šest-sedam meseci, dodajući da su lokalni i pokrajinski izbori redovni, a najverovatnije će biti održani i parlamentarni.

Vučić je rekao da je opoziciju „sto puta pitao“ kada žele na izbore.

„E, pa nije ovo fontana želja, da tražite beogradske, a druge nećete. Imaće izbore veoma brzo. Da li će biti za tri ili šest meseci. Svakako u narednih šest-sedam meseci će biti izbora“, naglasio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari