Miloš Jovanović otvorio odbor Novog DSS u Kosovskoj Mitrovici 1Foto: Jutjub, Kossev

Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije, otvorio je danas odbor u Kosovskoj Mitrovici, i naznačio da se ova stranka posle osam godina vratila na Kosovo, prenosi Kossev.

Poručio je i da Novi DSS želi da se bori za prava Srba, ali i prava države Srbije na Kosovu, a ne da unosi razdor i ruši srpsko jedinstvo. Kaže da nema problem sa Srpskom listom, ali da problem postoji kada se loše radi.

„Vraćamo se na Kosovo i Metohiju i u Kosovsku Mitrovicu – otvoramo naš prvi odbor i kancelariju. Tu je Boris Janićijević (predsednik gradskog odbora) koji je imao volje, spremnosti i želje da se bori za ovu stranku“, poručio je Jovanović.

Ispred prostorija DSS-a u koje su svečano otvorene u ulici Lole Ribara, ovog popodneva je bilo dvadesetak članova stranke sa Severa Kosova, među kojima i meštanin Velike Hoče.

Jovanović je najavio širenje stranke, odbora i nove aktivnosti.

„Krećemo od Mitrovice, imamo ljude južno od Ibra. Imaćemo ljude preko Štrpca, Velike Hoče gde već imamo ljude, pa na dalje. Širićemo se, otvaraćemo gradske odbore svuda gde ima Srba“, poručio je Jovanović, dodajući da se ovoj stranci javio veliki broj ljudi sa Kosova, prenosi Kossev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari