Miloš Jovanović: Više volim Vulina na mestu direktora BIA, nego nekog ko je prozapadno orijentisan 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da ne možemo da postanemo članica Evropske unije, jer se od nas traži priznanje secesije Kosova i Metohije.

On je u intervjuu listu “Nova” istakao da se zalaže za najtešnju saradnju sa EU, od univerzitetske, akademske do svake druge, ali je dodao da ne možemo da budemo članica jer traže priznanje secesije, što je neprihvatljivo.

Na pitanje da li to znači da treba da budemo ruska gubernija, Jovanović je odgovorio da se ne radi o tome, već da sa Rusijom treba da sarađujemo.

Od Rusije smo dobili podršku u Savetu bezbednosti UN, dobili smo i preferencijalne cene gasa i to ozbiljne, što je značajan impuls za opstanak industrije. Pored toga, činjenica je da nas Rusija nikad nije bombardovala, kazao je Jovanović.

Komentarišući postavljanje Aleksandra Vulina na funkciju direktora BIA, lider Novog DSS-a je rekao da nezavisno od lika i dela Vulina, iz njegove političke perspektive, a s obzirom na međunarodni kontekst, to nije vest koja ga šokira.

U okolnostima gde imate ozbiljan sukob, rekao bih čak i civilizacijski, važnije je kakav se signal šalje. Više volim i njega na tom mestu, nego nekog ko je prozapadno orijentisan, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.