Miloš Jovanović: Zasad nema koalicije sa Dverima, Zavetnicima i Narodnom strankom, ako se i ne desi nije drama 1Foto: Print screen Tv Nova

Lider Novog DSS Miloš Jovanović smatra da građani očekuju da znaju za koga glasaju ali da to nužno ne znači ukrupnjavanje u jednu ili dve kolone.

On je u emisiji „Utisak nedelje“ rekao da ne treba tu priču dramatizovati jer od trenutka kada te kolone prelaze izborni prag nema bačenih glasova i nema suštinskog problema.

– Kada imate nekoliko kolona opozicije, koje će omogućiti svakoj da pređe izborni prag, ta relativna šarekolikost će izvući više građana. Uvek sam se zalagao za ukrupnjavanje, Novi DSS i Poks su već u koaliciji, a da li će biti širi format nije najvažnije – naveo je on.

Jovanović očekuje najprljaviju i najgoru kampanju.

Kaže da građani imaju odgovornost koja je jednaka kao i njihova.

– Oni moraju da izađu na izbore. Najlakše je reći niko ne valja. Ako vam se niko ne sviđa glasajte za najmanje lošeg. Ne menja se država tako što svi sede u kućama i kritikuju – rekao je Jovanović.

Na pitanje u čemu je problem sa Dverima, Narodnom strankom, Zavetnicima, on je rekao da se uvek zalagao za jednu kolonu desnice.

– To se za sada ne dešava i ako se ne desi nije drama. U Beogradu je početak kraja ove vlasti. Sa SNS saradnja nije moguća nikad u budućnosti: Oni Beograd mogu sa sačuvaju samo uz prevaru – naveo je on.

Na ponovljeno pitanje o koaliciji sa Dveri i Zavetnicima i NS, odgovara da što se tiče koalicije NADA nema saradnje sa SNS.

– I još svuda gde mogu da se smene treba da se smene i mi ćemo dati doprinos. Korenite promene su potrebne – kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari