Parandilović ušao u Aleksićev klub iako ga je ranije napadao: Jesu li se građani navikli na nedoslednosti 1Printskrin TV N1

Danas je Miloš Parandilović u zajedničkom poslaničkom klubu sa Miroslavom Aleksićem, iako ga je pre samo dve godine optuživao da je saradnik vladajuće stranke i da je Vuku Jeremiću omogućio da „na prevaru“ uđe u politiku.

Šest meseci pred aprilske izbore 2022. godine tadašnja uzdanica Pokreta obnove Kraljevine Srbije Miloš Parandilović bio je gost Euronews Srbija zajedno sa generalnim sekretarom Narodne stranke Stefanom Jovanovićem.

Letele su etikete ko je saradnik režima Aleksandra Vučića, ko je lažna a ko prava opozicija.

U odbrani od napada da POKS-u za lokalne negotinske izbore je potpise sakupljao SNS, Parandilović je izneo optužbe na račun Aleksića, Jeremića i Narodne stranke.

Govorio je Parandilović da je Aleksić stranku prodao Jeremiću, omogućivši mu da na prevaru uđe u politiku, te kako je Aleksić dve godine bio u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Prošle su dve godine, Parandilović je nakon rascepa unutar POKS-a osnovao udruženje građana Novo lice Srbije koje je preimovanjem Reformističke stranke se upisalo u Registar političkih stranaka. Aleksić se nedavno povukao iz Narodne, takođe nakon sukoba u stranci, a poslanički klub je osnovao tako što je u njega ušao Parandilović.

https://twitter.com/novosadskevesti/status/1689611091028934656

Dušan Spasojević, vanredni profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka, kaže da su građani navikli na to da oni koji su se do juče optuživali danas sarađuju.

„Ovde je reč o zajedničkom interesu, da se formira poslanički klub, tako da je to olakšalo saradnju. Svakako to nije prvi put da se političari međusobno optužuju sa saradnju sa SNS, setimo se samo bojkota izbora 2020. godine i svega što je tada izgovoreno, a što je zaboravljeno mesec dana nakon izbora, tako da verujem da su i građani navikli na te optužbe“, navodi.

Dodaje da šira javnost svakako nije upoznata i ne može da prati sve konflikte, naročito, kako kaže, ako su uključeni neki manje istaknuti pojedinci, kao što je u ovom slučaju reč.

Parandilović ušao u Aleksićev klub iako ga je ranije napadao: Jesu li se građani navikli na nedoslednosti 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

„Sve ovo svakako neće povečati ionako nisko poverenje u stranke i kredibilitet opozicionih političara“, poručuje Spasojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari