Miloš Vučević razgovarao sa Tuniskim ambasadorom o saradnji u oblasti odbrane 1FOTO:BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Tunisa u Beogradu Imen Lažili Amari o uspostavljanju i razvijanju saradnje na različitim poljima u oblasti odbrane.

Amari je u razgovoru sa Milošem Vučevićem istakla da su tradicionalno prijateljski odnosi dve države kvalitetna osnova za razvoj saradnje u oblasti odbrane, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ona je navela da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, izrazivši nadu da će tokom svog mandata u Srbiji doprineti dodatnom razvoju sveukupne saradnje dve države.

Sagovornici su istakli opredeljenje za uspostavljanje i razvijanje saradnje na različitim poljima u oblasti odbrane, posebno vojnoekonomske, vojnoobrazovne i vojnomedicinske, kao i na polju vojnog sporta.

Vučević je istakao da je saradnja dve države dobra i ukazao da postoji potencijal za jačanje saradnje u oblasti odbrane, koja bi doprinela i unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Tunisa.

On je zahvalio na principijelnom i konzistentnom stavu Tunisa u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Ministar odbrane je rekao da se Srbija zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih članica Ujedinjenih nacija, dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari