Ministar BiH Nešić: Iskoristio sam svoje biračko pravo u Srbiji, opozicija treba da prizna poraz 1Foto: snapshot Youtube/Nenad Nešić

Predsednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić izjavio je da je glasao u Novom Sadu gde ima prebivalište, a ne u Beogradu i da „neproverene informacije, kao i laži o krađi izbora služe samo da opozicioni prvaci u Srbiji pobegnu od odgovornosti“.

Duboko sam zabrinut zbog večerašnjih pokušaja dela medija i opozicije u Beogradu da proizvedu haos i nasilje u prestonici Srbije. Haos i nasilje, destabilizacija, neće dovesti na vlast nikoga ko nema narodnu volju. Može samo biti zloupotrijebljena od onih koji ne žele dobro srpskom narodu, Republici Srpskoj i Republici Srbiji, rekao je on, prenosi N1.

Naveo je da je glasao na izborima u Srbiji „na isti način na koji to rade Hrvati iz BiH ili Mađari u Srbiji“, koristeći, kako kaže, ista prava koja imaju brojni Srbi širom sveta na biračkim mestima na kojima su pobedile opozicione stranke.

„Istine radi pošto se moje ime pominje u kontekstu beogradskih lokalnih izbora da ja na tim izborima nisam glasao. Ja sam glasao na biračkom mjestu broj 180 u Novom Sadu gdje imam prebivalište. Neprovjerene informacije o meni, kao i laži o krađi izbora služe samo da opozicioni prvaci u Srbiji pobegnu od odgovornosti“, ističe Nešić.

On je optužio opoziciju u Srbiji da su, umesto da svojim biračima polože račune za višegodišnje i uporne poraze, spremni da Srbiju gurnu u haos da bi od te odgovornosti pobegli.

„Bolje im je da se ugledaju na Aleksandra Vučića iz vremena kada je bio opozicija ili Borisa Tadića iz vremena kada je gubio vlast. Oni su gospodski priznavali poraz odmah, čak i kada je razlika bila vrlo mala“, dodao je Nešić.

Podsećamo, mediji su juče preneli objavu Nešića na društvenim mrežama.

„Danas sam glasao na parlamentarnim i gradskim izborima u Republici Srbiji“, pohvalio se ministar iz BiH na društvenim mrežama, a prenela je Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari