Ministar policije Kosova: Akcija nije uperena protiv građana, nego kriminala 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV (Arhiva)

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečija izjavio je da današnja akcija policije nije bila uperena protiv nijedne nacionalne zajednice, a da su pripadnici specijalnih jedinica koje su učestvovale u akciji na severu Kosova „uglavnom bili Srbi.

Svečija je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao i da su tužilac koji vodi predmet i sudija iz prethodnog postupka Srbi.

On je izjavio da je današnja akcija nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i da nije protiv građana ili određenih institucija.

Rekao da je tokom akcije povređeno osam policajaca, kojima je poželeo brz oporavak i što brži povratak na dužnost.

Svećlja je naglasio da je akcija bila uspešna, istakavši da nikome neće biti dozvoljeno da naruši red i mir.

Prema njegovim rečima, akcija je bila uspešna sa oduzimanjem robe i hapšenjem osoba uključenih u šverc.

„Ova akcija je nastavak angažmana u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ni na koji način nije usmerena protiv građana i određenih lokacija“, rekao je Svecla.

On je rekao da će se sve osobe, bez obzira na etničku, političku ili versku pripadnost, a koje su deo kriminalnih grupa, suočiti sa snagom zakona.

Policija Kosova je saopštila da je jutros izvela „akciju protiv mreže krijumčara u više regiona“ i da je uhapšeno osam osoba, među kojima i po jedna srpske i bošnjačke nacionalnosti.

Kako se navodi u saopštenju, akcija je protekla bez problema, osim u severnoj (Kosovskoj) Mitrovici.

Tu su se, kako je navedeno, „kriminalne grupe organizovano okupile, napravile blokade na putevima raznim prevoznim sredstvima a u obračunu sa carinicima i policajom su koristili gasne boce, šok bombe i ručne bombe, i pucale iz vatrenog oružja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari