Ministarka: Kosovo dobilo energetsku nezavisnost, ambasada Nemačke čestitaIa

Ostavite komentar


  1. Secamse pre godinu dana kako poglavica vodja slavio sto nije Kosovo primleno na ENTSO kad sad nako godinu dana Kosovo postala clanica ENTSO i dobila i nezavisnosti od serbije i sto se tice energije … mozete da odugovlacite ali da zaustavite nikada kad tad bice Kosovo clanica kao nezavisna derzava na svi medjunarodni organizacija … citam ovde po komentarim da „Kosovo nije nezavisno“ 🙂

    1. I tvoj deda je mislio da ce Kosovo ostati deo Albanije kao za vreem II svetskog rata, ali pukli sponzori i Kosovo se vratlio tamo gde pripada, u Srbiju. Tako ce biti i sada. I tada, pre 70-tak godina su Nemci ulozili dosta para u albanizaciju Kosova i u izgradnju svega i svacega ali dzaba. Nego, priseti se sta su tvoje poglavice pricale pre deset i vise godina o „ekspresnom clanstvu u UN u roku od 6 meseci“ i ostalo blja, blja, blja… Ako ste za deset godina „uspeli“ da se teskom mukom uclanite u ovu nebitnu evropsku organizaciju trebace vam hiljadu i vise godina da ostvarite to clanstvo u UN…

      1. Da ti nesto objasnim, ceo svet da pukne, srbija nikad na Kosovo vise nece moci. Ima ko da brani nasu drzavu. Budite zahvalni da imate to sto imate, ni to nihe vase. Vi to dobro znate ali se pravite naivni. Srecno Kosovo, to je jos jedan bitan korak ka konsolidaciju drzave. Vojska, MSP, energetika, sport, sve ce polako da se zavrsi i kompletira. Bitno da narod radi i gradi, to sto psi laju je totalno irrelevantno.

      2. @STA SE GRBAVO…I tvoj deda je mislio da će srpsko-crnogorska vojska i on izaći na Jadransko more preko Drača za vreme Balkanskih ratova,i usput pravio zločine prema Albancima civilima.I šta je bilo ? Blja,blja,blja…a more ostalo daleko!

        1. @Carnegie Endowment for International Peace

          Sta je tvoj deda mislio i radio, bolje da ne znamo ali sudeci po tebi i sta si „nasledio“, moze se naslutiti ciju je uniformu (ustasku, nacisticku) nosio.

    1. Zašto Vučiću i Djuriću /imena i prezimena se pišu velikim slovom, uprkos tome što sam ubedjen da mnogo mrzite i jednog i drugog.Pravopis je pravopis, uprkos svoj veličini i plemenitosti Vaše mržnje/? Nemci se samo odužuju svojim trabantima iz Drugog svetskog rata. Siguran sam da će ih i u EU primiti pre Srbije. Isto kao i ostale države u okruženju koje su zahvaljujući svom „minulom radu“, preko noći postale članice EU. Od Britanaca i Nemaca Srbi, bez obzira gde žive, mogu da očekuju samo zlo i nesreću. Daleko im lepa kuća, kaže naš narod.

      1. Kada su komentari u pitanju na pravopis i gramatiku se ne obraca velika paznja,ako procitas svoj komentar ponovo videces da ima gresaka.Elem to je manje bitno od toga da moramo priznati svoje greske i vodjenju spoljne politike i da prestanemo kriviti Turke ,Tita i sada zute.Ako nas mrze i istorski saveznici poput Engleske,Francuske…moramo se zapitati sta je sa nama.

        1. Naivni ste, ako mislite da se ovde radi o pravopisu ili gramatičkoj grešci. Ja se trudim, da što pravilnije artikulišem ono što nameravam da kažem, znajući da će mi, sasvim sigurno, promaći po neka pravopisna greška. Medjutim, ovde je u pitanju namera ovog gospodina, ili gospodje, da malim slovima pokaže koliko je velika njegova mržnja prema Vučiću i Djuriću. Po meni, to je čista patologija, koja je ovde opšteprihvaćema i podignuta na nivo velike pameti.

          1. Ej bre Kneževiću mnogo palamudiš. Čovek im prezimena napisao malim početnim slovima verovatno zato što su oni za njega mali (i po njegovom mišljenju verovatno i bedni) ljudi. I ja- kao bar 30 odsto Srba bi ih ispisivao ne malim, nego ultramalim slovima jer oni uništiše Srbiju pa u suštini i ne zaslužuju da ih bilo ko pominje po imenima nego možda samo po brojevima -npr. Razbojnik br. 1, kosovska luperda br. 2 itd. -na sličan način oslovljavati CELU srpsku vladu!

  2. Mislim da bi svaka razumna i realna osoba posle ovoga mogla zakljuciti da kosovo vise nije dio srbije.

    1. @Eli beli

      Svaka razumna i realna osoba shvata da ta tvorevina na Kosovu nije nezavisna drzava nego izdrzavani i marionetski protektorat, produkt u rangu Juzne Osetije ili Donbara koji ce postojati dok postoje interesi Nemacke ili odredjenih delova adminsitracije SAD ili dok neko jaci, sa svojim interesima ne zauzme njihovo mesto.

    2. A po tvom komentaru se može zaključiti nešto o tebi što nemogu da ti nacrtam jer mi nebi objavili komentar.

  3. I, šta sad?! Da i dalje plaćamo kredite za njih?! Ne, dok je Kosmet okupiran!!! A, posle, Zdravlje Bože!

    1. Okupiarn? Jel ti znas sta ta rec znachi? Vi ste dosli sa karpata ovde. I narod Kosova 95% je za drzavu Kosiva, vi ste bili okupatori. Ali niste vise, nema vas, zato sto narod izabrao svoju sudbinu. Mnogo smo zla pretrpeli id vas.

    2. @ Ko je okupirao Kosovo,narod koji tamo živi? Nešto ne vidim da se većinsko kosovsko stanovništvo oseća „okupirano“! Ako je Kosovo okupirano zašto se u Srbiji nije proglasilo vanredno,ratno stanje,proglasila opšta mobilizacija,označio se „okupator“,objavio mu se rat i krenulo u oslobađanje „okupiranog“?! Moje dete sigurno neće imati rolu u toj igranci,a raspitajte se gde su patriotski potomci patriotskih srpskih političara koji su spremni da tuđu decu podmetnu zarad svojih interesa!

  4. Čestitamo Vučiću, Brnabićki i Marku Pet Nula, na još jednoj velikoj pobedi. Zamalo rekoh izdaji!

  5. Pozdrav za cenzora, ocigledno da se komentari u kojimase kritikuje pro-velikoalbanska politika Nemacke ne pustaju ali dobro, sponzor se ne dira. Nije slucajno sto svaki nemacki ambasador dolazi u posetu redakciji da vas pohvali ili sto imate „ugovore o saradnji“ sa nemackim vladinim lobistickim organizacijama. Toliko i o „nezavisnosti i profesionalnosti“.

  6. Najzad se pokazalo ono sa albanske strane odavno planirano i najzad zaokruženo.
    Kod albanskog Kuksa na Ušću Crnog i Belog Drima je izgrađena ogromna nasipna brana a Radonjičko Jezero je trebalo da se prostire sve do Švanjskog Mosta odnosno Dačićevog rodnog mesta Zrze i oterano je preko 20.000 Srba. To je „Dil“ Envera Hodže i Blaža Jovanovića kome su Albanci obećali da će da prodube korito Bojane i tako isuše Skadarsko Jezero. Albanci nisu produbiti Bojanu ali je brana pukla i Jezero je doprlo samo od Jablanice do Rsdonjića po kome nosi ime. Srbi se nikada nisu vratili na svoja imanja.
    Drgi zajednički projekat Envera i Tita je rezultirao ubacivanjem uvek Srpskog (čak i u vreme Otomana, balističko fšističko Kvinsligške tvorevine: „Shqiperije e Madhe“ ) Ibarskog Kolašina tj. Zubinog Potoka, Mitrovice, Zvečana i Leposavića, koji su Albanci „Trampili“ sa skoro uvek albanskom Lapskom Dolinom tj. Preševom i Bujanovcem.
    Izgrađen je hidro sistem Ibar Lepenac i brana Gazivode i Jezero je potopilo na hiljade srpskih kuća i istorijski spomenika sa manastirom Jelene Anžujske sa prvom ženskom školom u Evropi i najvišim zvonikom i zvonom istom kao u crkvi sv. Josipa u Kotoru koje i danas ispod vode Jezera Gazivode tužno zvoni za opet proteranih preko 30.000 Srba. Interesantna je činjenica da je Džemal Bjedić koji je postavio kamen temeljac brane poginuo na dan svečanog otvaranja brane i Hidroelektrane.
    Inače o sibiozi Srba i Albanaca u Albanizaciji Kosova i Metohije je hapšenje srpskog Kvinslinga Nenada Rašića koji je sa tadašnjim ministrima vlade tzv. Kosova prodao hidrelktranu u Radavcu na Glavi Belog Drima koju je izgradila moja porodica.

  7. Nemacka ima dugu tradiciju podrzavanja albanizacije Kosova i albanskog sovinizma, setimo se Hitlera, pripajanja Kosova Albaniji, SS Divizije „Skenderbeg“…

Ostavite komentar


Politika

Žiofre: Buduće ime za Srbiju je EU 10

Žiofre: Buduće ime za Srbiju je EU

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) organizovala je večeras u Beogradu Gala veče povodom 15 godina rada pod nazivom ''Dobrodošli u budućnost", a tim povodom šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre naglasio je da je "EU buduće ime za Srbiju", prenosi RTV.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.