Ministarstvo odbrane odbacilo tvrdnje da je značka pokazana na TV N1 identična službenoj legitimaciji VBA 1Foto: Press SSP

Ministarstvo odbrane odbacilo je tvrdnje da je značka pokazana u današnjem televizijskom programu TV N1 identična službenoj legitimaciji Vojnobezbednosne agencije (VBA).

U saopštenju Ministarstvo je ukazalo da je reč o grubom falsifikatu službene isprave ovlašćenih službenih lica VBA, dok javno izrečene tvrdnje tim povodom dovode državne institucije u vezu sa dnevnopolitičkim temama.

Uredbom o vrsti, obliku i sadržaju službene legitimacije i izgleda značke VBA i VOA precizno je definisan njihov izgled, dok kod pokazane takozvane legitimacije postoje značajna i očigledna odstupanja u obliku i sadržaju što nedvosmisleno potvrđuje da je reč o falsifikatu.

Ministarstvo odbrane najoštrije osuđuje svaku zloupotrebu simbola državnih organa, kao i pokušaje da se ta institucija učini predmetom političkih manipulacija.

Podsećamo, Marinika Tepić, nositeljka liste „Srbija protiv nasilja“ je danas gostujući na televiziji N1 pokazala značku i rekla da su stvari još gore nego što je mislila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari