Mirković (SNS): Referendum koji najavljuje Bastać nije u skladu sa zakonom

Ostavite komentar


  1. Bastać nije u skladu sam sa sobom, a posle ni sa zakonom, ali ovo prvo je veći problem !

  2. Znaju da ne bi mogli da razumeju bonton i statut zato i nisu primili poklone.

  3. Treba da bude referendum,pa kad pukne kao zvečka neg onda Bastać podnese ostavku.Po njemu Bgd bi trebao da se renovira kad se skroz uruši.Bastač kao da bi voleo da Bgd.izgleda kao u 15.veku,ili kao Titograd.

  4. Demokratska kultura podrazumeva da se validnost svake odluke vezane za vazna pitanja proveri tako sto ce gradjani odluciti i svoj sud dati na referendumu. Posto u Srbiji u redovima politicara nikad nije ni bilo demokratske kulture, a ni bilo koje druge, imamo situaciju takvu kakva jeste. Osnovni problem je u konceptu i shvatanju boravka na “vlasti“, jer likovi kao ovaj na slici ne kapiraju da oni nisu nasi vladari, nego samo privremeni nosioci javnih funkcija. E, posto oni sebe smatraju nekakvim vladarima, nije ni cudo sto se toliko bahate i sto su toliko osioni. Ponasaju se kao pastiri koji cuvaju glupe ovce, a ko je jos pitao ovce za misljenje? Ono sto je meni zanimljivo jeste da ni posle tri decenije visepartijskog sistema nikom u Srbiji ne pada na pamet da stvari postavi na svoje mesto. Svima, i vlasti i jalovoj opoziciji, odgovara ovakvo stanje, borba se vodi samo oko toga ko ce se i na koliki period docepati “vlasti“ i funkcija. Ko je kriv za to? Na zalost, dovoljno je da se pogledamo u ogledalo, vise smo krivi svi mi koji smo im dopustili ovakvo ponasanje i ne pokazujemo nameru da tome stanemo na kraj. Zasto bi politicari menjali uspesnu formulu, kada zive kao “bubrezi u loju“? ponasaju se kao razmazena histericna deca i maltretiraju sve oko sebe. Za taj problem postoji samo jedno resenje.

    1. Nesto se ne secam da je bilo referenduma kada je Djilas gradio skupoceni most????

  5. Sramota je ovo što opozicija radi. Nije im važno da li je nešto dobro i potrebno, važno je da su protiv. Taj negativistički princip im neće doneti glasove i popularnost, ni sada niti ikada.

  6. Bastać ne bi smeo sebi da dozvoli ovakvo ponašanje, ovo je prevršilo svaku meru.

  7. Pa vi ne možete ni onaj vaš šator u ,,slobodnoj zoni,, napuniti a pričate o referendumu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.