Mirković: Zna se zašto Đilas i Jeremić ne pitaju kojim strancima je Obradović prodavao tajne 1Foto: Screenshot Youtube SNS Voždovac

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković kazao je danas da je narod u Srbiji zna zašto se, kako je naveo, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i Narodne stranke Vuk Jeremić ne pitaju kojim je sve strancima i iz kojih zemalja radnik „Krušika“ Aleksandar Obradović predavao tajne i dokumenta o poslovanju srpske namenske industrije.

Mirković je u pisanoj izjavi negodovao što je Obradovićev advokat Vladimir Gajić jer je on visoki funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremić.

„Kada bi u javnosti spomenuo i da je šef pravnog tima Vuka Jeremića, narodu bi odmah bilo jasnije zašto Gajić drži pridike tužiocima, poručuje im ko treba da bude glavnoosumnjičeni, presuđuje da li ima dovoljno dokaza, donosi presude umesto sudija i vrši sve vrste pritisaka na institucije“, navodi se u pisanoj izjavi.

Mirković je rekao da je „jedna takva tužiteljka svojevremeno obustavila istragu protiv vajnog ‘samo advokata’ Gajića zbog podstrekivanja na zloupotrebe kojim su nekadašnjeg srpskog giganta ‘Geneks’, kao i budžet Srbije, olakšali za neverovatnih 62 miliona“.

Advokat uzbunjivača iz vojne fabrike „Krušik“ Vladimir Gajić izjavio je ranije danas da je dobio uvid u spise tužilaštva na osnovu kojih je zaključio da ni tužilac ne zna koje delo stavlja na teret Aleksandru Obradoviću, jer u njima nema dokaza niti ijednog ugovora, pa da se stiče utisak da „policija i Krušik kriju ugovore i od javnog tužioca“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari