Miroslav Aleksić potvrdio da se u Narodnoj stranci odigrao puč 1

U Narodnoj strani se odigrao pravno-staturani puč, ocenio je Miroslav Aleksić, potpredsednik NS, u emisiji Iza vesti Danice Vučinić na N1.

Smenjen sam verovatno zato što 80 odsto odbora podržava da se kandidujem za predsednika, verujem da je to zato što imam sa bazom i odborima komunkaciju, očigledna je logika da se kontroliše taj proces, jer Izvršni odbor raspušta odbore, uspostavlja kvote, i oni će pokušati na silu da se suprotstave volji većine, ocenio je Aleksić.

Međutim, istakao je da neće moći da ga spreče da se kandiduje za predsednika NS, „ali hoće ljude koji me podržavaju da budu delegati“.

Opisao je svoje viđenje atmosfere sa današnje sednice Predsedništva, sa koje je saopšteno da više nije na čelu Izvršnog odbora „dođete kao prvi potpredsednik stranke na Predsedništvo, pa vas u hodniku dočekaju neki ljudi, pa ulaze jedan po jedan i smene vas“, naveo je Aleksić, dodajući kasnije da je za to nadležan Glavni odbor.

Upitan da komentariše naslove da se u NS odigrao puč, Aleksić je odgovorio „da to na neki način i jeste pravno statutarni puč, zlopotrebljen je statut, tako je i smenjen Željko Ristić, predsednik odbora na Kosovu i Metohiji“.

Aleksić je naveo i da nije video saopštenje Predsedništva, „to je izdao predsednik stranke, izdato je istog trenutka kada je nekolicina nas napustila sednicu, ono je očigledno bilo pripremljeno unapred“.

Suština je da IO bude pod punom kontrolom predsednika stranke (Vuka Jeremića) koji će se takođe kandidovati za lidera NS, kaže Aleksić.

Navodi i da njega sa mesta potpredsednika ne može da razreši niko, već samo stranačka skupština.

Nije meni važno šta misli predsednik stranke, već građani, sada kada se od njega očekivalo da pokaže više solidarnosti i širine, a malo manje sujete, da napravi drugačiji korak, da se dogovorimo kao ljudi, on to nije uradio, njemu je problem i moja kandidatura kao i to što odbori, aktivisti koji su na prvom frontu i sa režimom i sa građanima, oni smatraju da u stranci treba da dođe do promena, smatra Aleksić.

Odžavanje skupštine 22. oktobra je trebalo da bude kompromis, evo sad se ovo dogodilo, toliko o kompromisu, zaključio je.

Miroslav Aleksić je i podsetio da je svojevremeno on bio osnivač i predsednik stranke Narodni pokret Srbije, kome je prišao Vuk Jeremić i iz koga je nastala Narodna stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari