Miroslav Parović: Specijalna sednica o KiM se pretvorila u Vučićev rijaliti 1foto FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović ocenio je danas da se na posebnoj sednici Skupštine Srbije sve čulo i videlo sem državnog plana vezanog za Kosovo, ukazujući da se tako važna tema pretvorila u rijaliti za koji je scenario i režiju uradio Aleksanar Vučić i sebi dodelio i glavnu ulogu.

Kako se navodi u Parovićevoj pisanoj izjavi, Vučić je u takvim okolnostima uspeo da svoju pogrešnu i neučinkovitu politiku prikaže kao racionalnu i jedino moguću.

Pošto je fokus rasprave prebačen na njegove duele sa svim opozicionim poslanicima, još je na kraju sebe pokazao kao žrtvu i demokratu spremnog da se sa svima javno suoči, naglasio je Parović.

Prema njegovom mišljenju, sva suština priče oko Kosova je to što vlast već 10 godina tim pitanjem trguje kako bi „političkom zapadu plaćala podršku za režim stabilokratije koji je u Srbiji uspostavljen“.

Imajući u vidu da su se mnogi procesi u svetu ubrzali zbog rata u Ukrajini, očigledno je da trgovina više nije moguća, već se traže konačna rešenja i zato Vučić traži saučesnike, kako ne bi sam snosio odgovornost, zaključio je Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari