Miroslav Parović: Vučić u Ohridu dogovorio da Srbija bude severna pokrajina Velike Albanije 1Foto: Beta/BRANISLAV BOZIĆ/MO

Predsednik predsedništva Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović rekao je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu u Ohridu dogovorio da Srbija bude severna pokrajina Velike Albanije.

On je, na protestnom skupu „Složno za spas Srbije“, koji je održan u Ulici kralja Milana ispred spomenika caru Nikolaju, Vučića nazvao mafijaškom ucenjenom čivavom rekavši da ako je predsednik odlučio da je gotovo sa Srbijom – da građani treba tome da se suprotstave.

„Nismo ovde došli da pozivamo Vučića na čast, jer on za čast ne zna, nismo došli ni da ga pozivamo na odgovornost, ni da mu kažemo da krši Ustav Republike Srbije sa pozicije predsednika, jer on zna da to radi već 10 godina, došli smo da sazovemo građanski zbor, pogledamo jedni druge u oči i pozovemo na čast i odgovornost“, kazao je Parović.

Prema njegovim rečima, u preambuli Ustava se navodi da građani imaju obavezu da brane integritet i teritorijalni suverenitet.

On je tri puta pitao okupljene da li su za to da Vučić odlučuje u njihovo ime na šta su oni uglas tri puta odgovorili „ne“.

Okupljeni građani su blokirali Ulicu kralja Milana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari