Mirović i ambasador Švedske o "Erazmus plus" projektu 1Foto: Fonet/Aleksandar Koković

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Švedske u Republici Srbiji Janom Lundinom i predstavnicima Saveta za visoko obrazovanje i više univerziteta iz Švedske, piše u saopštenju za medije Pokrajinske vlade.

U sopštenju se ističe da je centralna tema današnjeg sastanka bilo je institucionalno povezivanje i unapređenje saradnje kroz projekat „Erazmus plus“.

„Erazmus plus“ je program Evropske unije namenjen finansiranju projekata za saradnju u oblastima obrazovanja, mladih i sporta.

„Mi smo veoma zainteresovani za institucionalno povezivanje i uključivanje u program „Erazmus plus“, i stavićemo sve naše resurse u funkciju ovih zadataka. Imamo ustanove koje mogu biti referentne za sve oblike saradnje, a ne samo kroz ovaj program“, rekao je predsednik Mirović, prenosi se u saopštenju.

On je podsetio na značaj Univerziteta u Novom Sadu. Predsednik Mirović je naglasio da će posebnu ulogu imati budući Naučno-tehnološki park u Novom Sadu, čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

„Svrha današnje posete Pokrajinskoj vladi jeste da se da značaj razvoju projekta „Erazmus plus“ i razmeni studenata“, istakao je ambasador Lundin.

Na sastanku je ocenjeno da postoji potreba za svim oblicima saradnje koje su od zajedničkog interesa.

Kako se saopštava, predsednik Mirović je izrazio zadovljstvo odnosima švedskih kompanija i organizacija koje posluju u AP Vojvodini, i izrazio spremnost za njihovo unapređenje.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari