Mladenović: Sistem vrednosti uništen uz naše dopuštenje

Ostavite komentar


  1. U ovoj godini su skoro svakodnevno razni glumci i reditelji tupili narodu kako nista ne valja. Niko od njih, dakle 0, nije pricao o katastrofalnom stanju u svojoj bransi, recimo niko ni da pisne o namestenim konkursima, skakanju iz fotelje u fotelju u komisijama, deljenju para uvek istim umetnicima bez ikakvih rezultata na svetskoj sceni itd. Ko je ovde kukavica, narod koji vam placa taj lifestyle? Niko od njih nikad nije rekao hvala svojim finansijerima, gradjanima kukavicama.

  2. Kokane dođi u Šabac da radiš super predstave u pozorište, mani se politike, zaglupljuje.

  3. Ponovo ovaj gospodin propagira kolektivnu krivicu. Mi pa mi. Još i deljenje lekcija o moralu… Da li je plaćen da tako demorališe ljude ili to radi i zato što je indoktriniran – najverovatnije lažnim komunističkim moralom? Koliko je novca građana gospodin dobio da bi napravio svoj "uspeh"? Da li postoji bilo kakvo neposredno izjašnjavanje građana da li žele da se njihov novac troši na ovakve "umetnike" i "radnike u kulturi"? Da li je gospodin dokazao svoju umetničku vrednost na slobodnom tržištu? Da li su on i drugi sa kojima je radio dobijali novac građana zato što su nesposobni da ga zarade na slobodnom tržištu?

  4. Bili ste direktor Ateljea 212, zapamćen kao najgori – oterale su vas kolege članovi ansambla, a smatrate da možete da držite građanima moralne lekcije i lekcije o demokratiji?

  5. Tekst bez greške, sjaj no Mladenoovicu,I ZNA J, da nisi sam.
    Ima nas u Srbiji i pametnih i hrabrih,i prgavih, i zlopamtila.
    Kada sve to upregnemo u jednu kolonu, leteće perje na sve strane,niko koje zaslužio neće f r a j PROĆI, uverena sam.

  6. Tesko je bolje iskoristiti ovako mali prostor te vise reci i bolje objasniti stanje u nasim prerijama od gospodina Mladenovica.Orwell Wegan,Anastasija Markovic,Jr i Otreznjenje nazalost ne shvataju da su reci napisane terapija za osobe poput njih.Dzaba ti je biti najbolji doktor pacijentu koji ne pije lekove.

  7. Meni jos teze pada potpuno odsustvo licnog dostojanstva. Kad bi toga bilo, naslo bi se i hrabrosti po starim ormarima. Ali nema ga. Nema cak ni priznanja da ga nema. Nasuprot – vrlo kreativnih, sofisticiranih, racionalnih, razumnih, logicnih objasnjenja da nije tako ima koliko hoces. Sve je lakse nego priznati da si sagnuo glavu i da ti to ne smeta ama bas uopste. Samo kinta fali.

  8. Svaki iskreni ustasa zeli Srbiji da joj ova ili slicna vlast potraje vecno, jer sigurno vodi citav narod u propast. Nema sumnje da bi i oni glasali, samo da mogu, bas isto kao i glasaci u Srbiji. I obrnuto – svako ko iskreno mrzi "Hrvatsku i sve sto je hrvatsko… " glasao bi za ono sto biraju glasaci u Hrvatskoj. Interesantno da obican svet vidi sta je lose za komsiju a to isto kod kuce smatra dobrim, lepim i pametnim. Uz takvo rezonovanje ni hrabrost ne pomaze.

  9. Da država daje velike pare za kulturu kao nekada ova vlast bi bila naj bolja dzepovi umetnika bi bili puniji a kultura bi ostala ista zato glumci i ostali su se bacili na politiku.,

  10. Ova izjava implicira da je u nekom trenutku postojao ustanovljen sistem vrednosti, što je ipak nešto što nisam rad da uzmem zdravo za gotovo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.