Mlađan Đorđević o tome kako je zamenjen sa zastupnikom HDZ: Kada je "car go" sve je moguće 1Mlađan Đorđević Foto: Oslobođenje

Dilema je bila kako to da sam ja deo delegacije Srbije, a pojedini su tvrdili da sam ja u stvari deo hrvatske delegacije, kaže za Danas Mlađan Đorđević, predsednik Oslobođenja, upitan da komentariše fotografiju koja se delila po društvenim mrežama, i za koju se na TV Hepi tvrdilo da pokazuje njega pored hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, patrijarha srpskog Porfirija, i drugih zvaničnika, prilikom lomljenja česnice, na obeležavanju Badnjeg dana u Zagrebu.

„Ovih dana se medijima u BiH priviđam u Srebrenici, Sarajevu, dok su me pojedini videli u Prizrenu, a jutros su me Marić i njegovi gosti u Jutarnjem programu, Nebojsa Krstić i Dejan Anđus videli ni manje ni više u Zagrebu za Badnji dan, kako zajedno sa patrijarhom Porfirijem, ministrom Ivicom Dačićem i premijerom Hrvatske, Plenkovićem, lomim česnicu“, objašnjava Đorđević.

Đorđević, bivši predsednik Saveta za Srbe u regionu, u vreme vlasti Borisa Tadića, na fotografiji je „zamenjen“, sa doktrom Ivanom Ćelićem, izaslanikom predsednika Hrvatskog sabora, zastupnikom HDZ i psihijatrom u Psihijatrijskoj klinici „Vrapče“.

„Pošto živimo u zemlji u kojoj vlada Aleksandar Vučić, u kojoj se porazi prikazuju kao pobede, izdaja zemlje kao odbrana, laž kao istina, na njegovim medijima je sve moguće, pa i da se ovakva monstruozna konstrukcija i izmišljotina tretira kao stvarni događaj. Ono sto je dobro, da su kroz reči sagovornika Marića, građani Srbije mogli da čuju na nacionalnoj frekvenciji sve ono što ja govorim o šefu SNS-a na čemu sam Mariću zahvalan!“, ističe Đorđević.

„Politički manipulator Aleksandar Vučić više od trideset godina se bavi izmišljanjem događaja i vesti, kako bi skrenuo pažnju sa katastroflane situacije u kojoj se Srbija nalazi, sa razorenim institucijama, opljačkana, ponižena, kriminalizovana, kao i da bi se skrenula pažnja sa aktuelne zloupotrebe i izdaje Srba na KiM i nacionalnih interesa u celini. Međutim, danas je svima vidljivo i jasno da je „car go“ i da je „zlatno doba“ koje on servira preko svojih medija u stvari „doba zla“ u kome svi živimo. Svaki častan covek ima moralnu obavezu da se bori za oslobađanje Srbije bez obzira na cenu koju zbog toga mora da plati“, poručuje Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari