"Modnu reviju posvećenu Jovanki Broz može objasniti jedino stokholmski sindrom": Poslanik Miloš Parandilović o Titovoj zaostavštini u Srbiji 1foto: Novo lice Srbije

Tužno i mučno je bilo pratiti u medijima veličanje Jovanke Broz kroz modnu reviju posvećenoj supruzi najvećeg srpskog dželata Josipa Broza. Pokrovitelj revije bila je supruga predsednika države. Nestvarno deluju prizori sa revije ako imamo u vidu da je Broz pedeset godina zatirao srpske tragove, smišljao pokrajine, vršio torturu nad nepodobnima a današlja srpska elita mu kliče, izjavio je Miloš Parandilović, narodni poslanik i predsednik udruženja građana „Novo lice Srbije“.

On kaže da je Josip Broz Tito „nam ostavio dve pokrajine, etnički podelio Jugoslaviju, stvorio makednosku i crnogorsku naciju na štetu srpskog navionalnog korpusa, streljao sve što je mislilo drugačije, proterao i pobio najbolje Srbe, zatirao sve što je mirisalo na Kraljevinu“, napominjući da spisak „njegovih zlodela“ nema kraja.

„A šta radi današnja srpska „elita“?! Organizuje modne revije u čast njegove supruge. Tamara Vučić, ministarka Tanja Miščević, Zorana Mihajlović sa nostalgijom se sećaju vremena najvećeg diktatora na ovim prostorima. Poseban kuriozitet je i činjenica da ni u jednoj jugoslovenskoj republici Broz nema ovoliko poštovanje kao u Srbiji kojoj je doneo samo zlo i nesreću. Jedino „stokholmski sindrom“ možda može objasniti ovu fenomenološku pojavu“, poručuje Parandilović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari