"Srbijom će krstariti šleperi s kokainom i nicaće nove plantaže marihuane": Bivši načelnik VBA Momir Stojanović o smeni inspektora 1foto FoNet/Ognjen Stevanović

Bivši načelnik Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Momir Stojanović izjavio je danas da je smenjivanjem inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića poslata poruka svim pripadnicima bezbednosnih službi da borba protiv kriminala i korupcije nije u interesu aktuelne vlasti.

Stojanović je agenciji Beta kazao da ni u jednoj normalnoj zemlji ne bi bilo moguće voditi hajku i degradirati ljude koji ostvaruju izuzetne rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije.

„Ovo je, nažalost, vrlo jaka poruka pripadnicima svih bezbednosti službi, kao i svim tužiocima i sudijama da su političari iznad zakona i da će svako biti smenjen ukoliko zadire i ugrozi njihove interese, pa makar to bila i sprega s organizovanim kriminalom“, ocenio je Stojanović.

Po njegovim rečima niko od nadležnih neće smeti ništa da preduzima po službenoj dužnosti, dok se ne dobije saglasnost političke vlasti.

„A dok se dobije ta saglasnost, ako se uopšte i dobije, Srbijom će krstariti šleperi s kokainom i nicaće nove plantaže marihuane. Borba protiv kriminala i korupcije nije u interesu aktuelne vlasti, već selektivno suzbijanje tih pošasti. Kriminal i korupcija koji dosežu do vrha vlasti se ne smeju dirati“, objasnio je bivši načelnik VBA i naglasio da je vlasnik „Jovanjice“ Predrag Koluvija bio u kontaktu s istaknutim članovima BIA i VOA, pa čak i s ministrom policije Bratislavom Gašićem.

Stojanović je kazao da bi zbog smene Milenkovića i Mitića cela Srbija trebalo da protestuje.

„Narod bi morao da ustane u odbranu profesionalnosti i samostalnosti državnih institucija. Posle smenjivanja Milenkovića i Mitića niko u policiji, tužilaštvu i sudovima neće smeti, bez konsultacija sa šefovima, da radi svoj posao“, zaključio je Stojanović.

Kabinet ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića smenio je juče inspektora Slobodana Milenkovića s mesta načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga, a Dušana Mitića s mesta šefa operative ovog odeljenja.

Milenković i Mitić su pre četri godine na plantaži „Jovanjica“ kod Stare Pazove zaplenili 1,6 tona marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari