Tadić o smeni inspektora Milenkovića i Mitića: Kriminalizacija Srbije već dostigla nivo divljaštva 1foto FoNet Zoran Mrđa

Bivši predsednik Srbije u dva mandata i predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić na Tviteru je prokomentarisao smenu inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, koji su otkrili slučaj „Jovanjica“ i uhapsili Predraga Koluviju, optuženog za proizvodnju „skanka“ i marihuane pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, poručivši da je sistemska kriminalizacija Srbije dostigla nivo divljaštva.

Napisao je da je sistemska kriminalizacija najveći problem Srbije od 2012. godine.

„Smena poštenih policajaca pokazuje da je ta kriminalizacija već dostigla nivo divljaštva i još jednom osvetlila posebnu ulogu Gašića u razaranju našeg društva! Podrška inspektorima Milenkoviću i Mitiću“, naveo je bivši predsednik Srbije.

Advokatska kancelarija Tomanović juče je obavestila javnost da odlukom Kabineta MUP-a su Slobodan Milenković, dojučerašnji načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu potiv droga i Dušan Mitić, koji je bio na čelu operative, premešteni na druga javna mesta izvan Odeljenja za borbu protiv droge. Iz advokatske kancelarije poručili su da to suštinski znači smenu inspektora i da „predstavlja pre svega direktno sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat „Jovanjica“ vode do centara moći u našoj državi, ali i da je osveta policajcima i pritisak za dalje svedočenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari