Moramo: Radnici Fijata se za svoja prava izborili preko jedine institucije koja funkcioniše - Gazele 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

Radnici „Fijata“ pokazali su kako se zajednički moramo boriti za radnička prava i dostojanstven život, a kao i do sada, predstavnici koalicije „Moramo“ bili su uz građane i radnike iz Kragujevca pružajući im podršku u njihovoj borbi, saopšteno je danas iz te koalicije.

„Radnici su prvo pokušali da se kroz institucije izbore za svoja prava, da ih predstavnici vlasti čuju i da pronadju rešenje. Medjutim, režim ih je šikanirao i ponižavao. Zato su se za svoja prava izborili kroz jedinu ‘instituciju’ koja danas funkcioniše – Gazelu“, navodi se u saopštenju.

Iz koalicije Zajedno navode da su radnici kragujevačkog Fijata, koji su u četvrtak na više sati blokirali most Gazela u Beogradu, dokazali da, „i pored pritisaka, pretnji i ucena, jedino je zajednička borba ta koja je delotvorna, i kada se vodi na jedini način koji ova korumpirana vlast razume – solidarno i na ulici“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari