MUP Kosova šalje Srbima sms za preregistraciju 1Foto: N1/arhiva

Građanima srpske nacionalnosti na Kosovu od jutros stižu poruke u kojima ih iz Kosovske policje pozivaju na preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice, piše Kosovo onlajn.

Manje od nedelju dana je ostalo do kraja roka za preregistraciju vozila za Srbe na Kosovu, a od ovog jutra MUP Kosova krenuo je u akciju pozivanja Srba da svoja vozila preregistruju na kosovske tablice, prenosi Kosovo onlajn.

Ono što je više čitalaca poslalo našem portalu su identični snimci poruka gde se pozivaju da do 31.10.2022 izvrše preregistraciju vozila.

„Registrujte svoje vozila na RKS, uz finansijske i proceduralne pogodnosti do 31.10.2022. Bilo gde nezavisno od vašeg boravišta“, stoji u poruci koja je potpisana od strane kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema podacima Kosovske policije do sada je preregistrovano 15 od oko 9.000 vozila koja imaju tablice sa oznakama gradova na Kosovu koje izdaje srpski MUP. Rok za preregistraciju vozila ističe 31. oktobra.

Kosovskoj vladi je upućen zahtev SAD, Kvinte kao i Evropske unije, da na još 10 meseci produži rok za primenu svoje odluke o preregistraciji, ali zvanična Priština još uvek nije odgovorila na pomenuti zahtev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari