MUP : Slobodan Milenković neće dobiti odobrenje za istup u javnost upućivanjem zahteva preko medija 1Foto: TV FoNet

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da još nije dobilo zvanični zahtev policijskog službenika Slobodana Milenkovića da se obrati javnosti.

„Propisi jasno definišu na koji način se traži odobrenje za istup policijskih službenika u medijima, kao i način na koji se zvanično obraća nadređenima, a to svakako nije saopštenje pravnog zastupnika prosleđeno medijima“, saopštio je MUP u ponedeljak uveče.

„Da li će Milenković, kada, i ukoliko bude došao zvaničan zahtev, dobiti odobrenje za istup u javnosti, zavisi isključivo od propisa koji se primenjuju na policijske službenike, svakako ne, od pritiska javnosti, koji, upućivanjem zahteva preko medija, želi da izazove advokat koji ga zastupa“, naveo je MUP.

Advokatska kancelarija Tomanović saopštila je u ponedeljak da je načelnik Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd Slobodan Milenković uputio zahtev ministru unutrašnjih poslova i v. d. direktoru policije da dobije odobrenje da se obrati javnosti, jer želi da demantuje neistine koje se iznose u vezi sa aferom Jovanjica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari