Mustafa: Dobili smo podršku SAD da se pitanje Preševske doline uzme u razmatranje, bez toga nema normalizacije odnosa Kosova i Srbije 1Foto: Lična arhiva

Šef Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Ragmi Mustafa izjavio je danas da su dobili podršku Sjedinjenih Američkih Država da se pitanje Preševske doline uzme u razmatranje, i istakao da bez tog rešenja neće doći do normalizacije odnosa Kosova i Srbije, prenosi Teve1.

„Bili smo u Stejt departmentu i Kapitol Hilu, sastali smo se i sa Eskobarom i sa nekoliko važnih senatora i važnih kongresmena, jer smatramo da bi pitanje Doline trebalo da bude deo dnevnog reda. Ako pogledamo istorijske okolnosti, SAD su bile glavni pokretač prava i sloboda Albanaca“, rekao je Mustafa.

Mustafi smatra da ako se pitanje doline ne reši, neće biti normalizacije odnosa i trajnog mira između Kosova i Srbije.

„Dobili smo izuzetnu podršku od Stejt departmenta i u procesu smo preduzimanja daljih koraka, a istovremeno smo u koordinaciji za mogućnost zastupanja u institucijama EU. Ne verujem da se može postići trajni mir i da može doći do normalizacije odnosa ako pitanje Preševske doline ne bude deo sporazuma“, kazao je Mustafa, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.