Mustafa: I danas bez odluke o novom sastavu Nacionalnog saveta Albanaca 1Ragmi Mustafa Foto: Lična arhiva

„Na današnjoj sednici NSA na kojoj su potvrđeni mandati članovima izabranim u Nacionalni savet Albanaca (NSA) nismo postigli dogovor o tome ko će formirati ovaj organ“, potvrdio je u izjavi za portal Danasa večeras aktuelni predsednik NSA Ragmi Mustafa, koji je kandidat Partije za demokratsko delovanje (PDD) za drugi mandat na čelu ovog organa etničkih Albanaca.

-Nastavićimeo da se dogovoramo. Na današjoj sednici sednici samo su registrovani mandati izabranih članova koji su bili na listama za novi sastav NSA – rekao je Mustafa za Danas.

Ovo je zakonski postupak koji naleže da Albanci iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, u narednih trideset dana imaju rok za formiranje novog sastava NSA.

Na izborima za novi sastav Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) koji su održani 13. novembra  na području opština Bjanovac, Preševo i Medveđa po pet mandata su dobili Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Demokratska alternativa (DA) aktuelnog predsednika Opštine Preševo Šćiprima Arifija.

Po dva mandata u izborima za novi sastav NSA dobili su predstavnici Pokreta za demokratski progres (PDP) i Demokratske partije (DP), dok je jedan mandat pripao Demokratskoj partiji Albanaca (DPA) bivšeg predsednika Opštine Preševo Ragmija Mustafe.

Rok za formiranje novog saziva Nacionalnog saveta Albanaca teče od današnjeg dana,  i traje  narednih trideset dana. Ukoliko se do tada ne postigne dogovor o konstitutivnoj veći uslediće novi izbori.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari