Mustafa: Kosovo će dati privremena dokumenta Albancima koji su se doselili 1990-ih

Ostavite komentar


  1. Koliko znam, a znam, 1998/99.god. rat se vodio na KiM. Zna se ko napusta svoja mesta gde nije bilo nikakvih sukoba albanskih terorista sa srpskim snagama reda i poretka. Dakle, Albanci iz Preseva, Medvedje i Bujanovca su isli da pomazu svojoj teroristickoj sabraci. To nisu nikakva interno raseljena lica, jer, nisu kao ja i mojih 250.000 sapatnika proterani is svog vekovnog Zavicaja. Nisu ni izbeglice jer se Srbija i Kosovo nisu medjusobno priznali.
    Zasto, onda, ne mogu da se vrate?
    Jednostavno to su Albanski teroristi i separatisti koji su dosli na KiM da bi ratovali, sto su nastavili u oruzanoj pobuni bivse OVK a sada OVBMP u periodu 1999/2002. god. tj. nastavili su borbu u Srbiji sve dok ih srpska Zandarmerija uz pomoc NATO nije porazila i poterala nazad, odnosno duboko na KiM sve do Kacanika.
    Mozda Mustafa ovo govori glede izbora u Medvedji, koja uvek bila srpska ili zbog buducih izbora na KiM i da li ce sa tim dokumentima moci da glasaju? Da li nekako zele da im promene identitet jer mnogi od njih su na spisku Specijalnog Suda za Zlocine OVK (UQK) 1999/2002.god.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.