Na koju funkciju je izabran Dragan Marković Palma? 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izabran je danas za predsednika Skupštine Jagodine, dok je za gradonačelnicu izabrana Gordana Jovanović, saopštila je ta stranka.

U Skupštini su danas verifikovani i odbornički mandati, a od 21 odborničkog mesta 13 mandata pripada koaliciji JS i Socijalističke partije Srbije, šest koaliciji „Aleksandar Vučić – Jagodina sutra“, i po jedan listama „Dr Branimir Nestorović“ i „Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje“.

Za izbor Markovića glasalo je 12 odbornika, dok je sedam bilo protiv, a dva odbornika su bila odsutna. Isti ishod je bio i kada je reč o glasanju za gradonačelnicu.

„Mi ćemo da nastavimo da radimo kao i do sada u interesu gradjana i grada Jagodine i sva 52 sela, da i dalje radimo sami, jer i do sada sve što je uradjeno od Akva parka, Zoološkog vrta, Muzeja vostanih figura, Izletišta Potok, asfaltiranja u gradu i selima, nasipanje puteva pored njiva, sve to je izgradjeno 96 odsto sredstvima budžeta grada, odnosno sami smo to uradili“, rekao je Marković.

Kako se navodi u saopštenju, prva žena na funkciji gradonačelnika Jagodine, Gordana Jovanović je diplomirana ekonomistkinja iz tog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari