Na protestu "Srbija protiv nasilja" u Kragujevcu podrška inspektorima Milenkoviću i Mitiću 1Foto: Z. S. M. (arhiva)

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ posle okupljanja na Đačkom trgu i protestne šetnje ulicama Branka Radičevića, Svetozara Markovića i Zorana Đinđića došli su do Policijske uprave gde su održali simboličnu blokadu.

Večerašnjim protestom u Kragujevcu data je podrška inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću koji su otkrili najveću laboratoriju marihuane u ovom delu Evrope na imanju Jovanjica kod Stare Pazove, a koji su smenjeni, trpe pretnje i bezbednost im je ugrožena.

Na protestu je bio uočljiv i transparent na kojem su fotografije Milenkovića i Mitića sa porukom „Podrška junacima“.

Učesnici protesta su se po 14. put okupili u 19.00 na Đačkom trgu na kojem nije bilo obraćanja najavljenog govornika.

Objašnjeno je da že govor izostati jer se tom mestu obavljaju tonske probe uoči večerašnjeg koncerta Jelene Tomašević i Danice Krstić.

Kako je ranije bilo najavljeno, učesnicima protesta je trebalo da se obrati docent i prodekan za međunarodnu i stručnu saradnju na Fakultetu za pravne i poslovne studije „Dr Lazar Vrkatić“ Radivoje Jovović.

On je večeras svojim prisustvom dao podršku protestu „Srbija protiv nasilja“ u Kragujevcu.

Jovović, koji je i predstavnik stranke Zajedno, uoči početka protesta je za portal Glas Šumadije rekao da predstoje intenzivni sastanci i razgovori o budućnosti protesta, pre svega o njihovom intenziviranju, nenasilnoj radikalizaciji i pritisku na vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari