Marinika Tepic, Dragan Ðilas, Borko StefanovicFoto: FoNet/Milica Vuckovic

Sinoć je u Pančevu na zgradi gde je porodični stan potpredsednice SSP Marinike Tepić ispisan preteći grafit predsedniku SSP Draganu Đilasu na kom piše “Srbija sanja i snove ostvaruje frontova bande skupljaće glasove, Đilase na štake!”, saopštio je SSP.

Kako se dodaje, to se desilo dan nakon incidenta u Rumi kada su na izlogu prostorija SSP na plakatu “iskopane” oči stigle su i pretnje predsedniku SSP u gradu batinaša generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića.

„Mesecima upozoravmo da je pitanje dana kada će se verbalno nasilje iz javnog prostora, a posebno iz Parlamenta i obraćanja predsednika Republike i drugih članova Vlade preliti u fizičko nasilje. Predsednik Stranke slobode i pravde je više puta upozoravao na to da će naslovne strane tabloida opet popuniti sramnim otpužbama o opoziciji u trenutku kada im bude bilo potrebno da zaustave rast rejtinga opozicionih stranaka“, navode u SSP.

Kako zaključuju, ovakve pretnje dešavaju se u društvima gde je agresija prešla sve granice.

Na zgradi u kojoj živi Marinika Tepić ispisan preteći grafit Draganu Đilasu (FOTO) 1
Foto: Nova.rs

„Apelujemo na vlast da pod hitno spreči retoriku mržnje i agresije i zaustavi spiralu nasilja, a nadležne organe da reaguju povodom ovih incidenata kako bi sprečila veću eskalaciju mržnje kojoj svedočimo svakodnevno“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari