Nacionalno okupljanje: Došlo je naše vreme, formiraćemo suverinističku vladu 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Lideri izborne koalicije Nacionalno okupljanje, Boško Obradović i Milica Đurđević Stemenkovski, poručili su večeras da će Srbija dobiti posle ovih izbora novu, suverenističku vladu, jer je došlo vreme da ta lista iskorači na velika vrata srpske političke scene.

„Ko kod vas pita šta je centralno na ovim izborima, možete da kažete – prošlo je vreme da se u Srbiji bira između sadašnje i bivše vlasti, neće se više birati između Vučića i Đilasa, postoji alternativa“, rekao je predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, na predizbornoj konvenciji u Beogradu.

On je naveo da pristalice Nacionalnog okupljanja nemaju čega da se plaše jer – „mi smo Srbija“.

„Više od 80 odsto građana po svim anketama podržava program te buduće vlade i zato je važno da do 17. decembra dođemo do što više ljudi, kako bi čuli da postoji alternativa i sadašnjoj i bivšoj vlasti“, naveo je Obradović.

Kao prvu tačku te vlade on je naveo odbacivanje francusko-nemačkog plana kojim se, naglasio je, „traži priznanje lažne države Kosovo“ i istakao da ta lista posle izbora može da sarađuje samo sa onima koji dele taj stav.

Govoreći još o tom programu, on je naglasio da su, što se Nacionalnog okupljanja tiče, evropske integracije i put u EU završeni: „nećemo da budemo poniženi i kolonija“. „Mi želimo u novu Evropu naciija, koja drži do svog hrišanskog identiteta“, zaključio je lider Dveri.

On je rekao da će Srbija biti prva zemlja Evrope koja će tražiti da bude posmatrač u BRIKS-u, kao i da program te nove vlade Srbije znači – ne sankcije Rusiji i ne u NATO.

„Šaljemo odavde poruku NATO savezu, kao što ste se povukli iz Avganistana tako ćete se povući i sa Kosovao i Metohije“, rekao je Obradović.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Đurđević Stamenkovski je pozvala građane da slede primer nekih nacija koje pred iskušenjima ne idu u političke avanture nego da se okupe pod jednom zastavom i 17. decembra zaokruže listu Nacionalno okupljanje.

„Probriselskoj vlasti i probriselskoj opoziciji poručujem da nemamo nameru da biramo između Srbije i Evropske unije, bez dileme smo za Srbiju“, istakla je Đurđević Stamenkovski, navodeći da će Nacionalno okupljanje uvek, u dobru i zlu, biti uz Srbiju, da će pripadnici te opcije dati svoju glavu ali Srbiju nikad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari