NADA: Smeniti Gordanu Ćomić zbog zalaganja za uvođenje nacionalne pripadnosti Vojvođanin 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 19 udruženja građana zatražila je danas od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da smeni ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić zbog zalaganja da se u popisu stanovništva Srbije uvrsti i nacionalna pripadnost Vojvođanin.

Ta koalicija je u saopštenju navela da je nakon njihovog zahteva da podnese ostavku jer nacija Vojvođanin ne postoji, nego je to naziv za regionalnu pripadnost, Gordana Čomić „drsko odgovorila da koalicija NADA ‘ima pravo da laže'“, ali je potvrdila da ne odustaje od namere da se na listi nacija na popisu nađu i Vojvođani.

„Ministarku podsećamo da joj je propao projekat o istopolnim zajednicama, pa će tako propasti i njen antisrpski projekat o Vojvođanima kao naciji“, istakla je kolacija i ukazala da je mnogo važnije od postupaka ministarke Čomić da se utvrdi da li ona ima podršku Vlade za takve stavove.

Koalicija NADA zato, kako se navodi, zahteva od predsednice Vlade da osudi skandaloznu nameru ministarke i podnese predlog Skupštini Srbije za njeno razrešenje.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.