NADA: Vlada da u UN pokrene pitanje diskriminacije Srba pred Haškim sudom 1Foto: Aleksandar Roknić

Koalicija NADA pozvala je danas Vladu Srbije da u UN pokrene pitanje „diskriminacije“ srpskih državljana pred Haškim sudom, posle odluke Tribunala da odbije zahtev generala Vojske Jugoslavije (VJ) Nebojše Pavkovića za prevremeno puštanje na slobodu.

Pavković je podneo zahtev pošto je odslužio dve trećine 22-godišnje kazne zatvora zbog zločina nad kosovskim Albancima.

„Haški sud je od svog formiranja donosio političke presude koje nisu bile utemeljene na principima prava i pravde, tako da se i ova odluka uklapa u taj pristrasan i antisrpski model postupanja ovog suda. Argumenti da postoji opasnost da general Pavković utiče na svedoke i da može ponoviti delo za dešavanja od pre 23 godine na Kosovu i Metohiji su u najmanju ruku neozbiljni“, ocenili su iz koalicije NADA.

Upozorili su da su svi zahtevi srpskih osuđenika za prevremeno puštanja na slobodu odbijeni od kada su ingerencije za odlučivanje o skraćenju kazni prebačene sa sudskog veća Tribunala na sudije pojedince.

Koaliciju NADA čine Demokratska stranka Srbije (DSS), frakcija Pokreta obnove Kraljevine Srbije oko Vojislava Mihailovića, pokret „Nema nazad – iza je Srbija“ generala Božidara Delića i još 25 udruženja građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari