Najbliži saradnik Zukorlića, Jahja Fehratović napustio SPP 1foto (SPP): Jahja Fehratović

Potpredsednik i narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović, sinoć je, na svom Fejsbuk profilu, saopštio da napušta tu stranku.

Rukovodstvo stranke je optužio za udaljavanje od izvornih ideja i principa, da je delovanje stranke svedeno „na polje interesa, populizma, sitnih i prizemnih delovanja“.

Glavni odbor SPP je optužio da je nestatutarno preuzeo ovlašćenja stranačkog kongresa i „nelegitimno i nelegalno pokušao izvršiti promene u rukovodstvu stranke“. To smatra ništavnim i najavljuje preduzimanje „pravnih koraka“ protiv onih koji su u tome učestvovali“.

„Ovim je stavljena tačka na svaku vrstu mog daljeg delovanja u ovom ambijentu“ – napisao je Fehratović i konstatovao da je ta stranka došla do stanja, na koje je njen osnivač Muamer Zukorlić više puta upozoravao „da ako se ikada dogodi da ova stranka postane kao druge dve sandžačke stranke, da će je sam ugastit“.

Napisao je da će delovati kao samostalni poslanik u republičkom parlamentu i da sve svoje kapacitete „stavlja u interese svog naroda, Islamske zajednice i ostvarivanje ciljeva vizije i misije pokreta koje je utemeljio i vodio Muamer Zukorlić“.

Da u SPP postoje raskoli i nezadovoljstvo radom predsednika Usamea Zukorlića, odlazak još jednog viskog funkcionera potvrda je da se, odavno, ne radi o „čaršijskim pričama“.

Fehratović je bio jedan od najbližih saradnika Muamera Zukorlića. Pre njega SPP su napustili, isto visoki partijski funkcioneri i bliski saradnici osnivača stranke, Samir Tandir i Admir Muratović, aktuelni čelnici novoosnovanog Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari