Najvažnije je da svi shvatimo ozbiljnost situacije 1Foto: Miroslav Dragojević

Globalna pandemija je ogroman izazov za sve, pa i za našu diplomatsku mrežu.

Veći deo našeg rada je sada fokusiran na situaciju ovde u Srbiji, koju pažljivo pratimo, kao i način na koji vaša Vlada na nju odgovara.

Pružanje podrške britanskim državljanima koji borave u Srbiji i regionu je radni prioritet. Naravno, imam obavezu i prema zdravlju i dobrobiti mog osoblja i njihovih porodica.

U potpunosti pratimo preporuke britanskih zdravstvenih organa i lokalnih institucija, sa kojima smo u stalnom kontaktu. U svetlu nove situacije, preporučili smo većini naših zaposlenih da rade od kuće, a razmatramo i druge modele za „pametniji rad“.

Tim u mojoj ambasadi, pri čemu mislim i na britanske diplomate i na naše srpske kolege, obavlja sjajan posao, kaže za Danas Šan Makleod, ambasadorka Velike Britanije u Srbiji, odgovarajući na pitanje koje su mere preduzete da se zaposleni u Ambasadi zaštite od korona virusa.

Upitana šta biste poručili građanima Srbije u ovo vreme pandemije, ambasadorka Makleod navodi: „U vreme krize nam je svima potrebno još više solidarnosti i odgovornosti.“

– Najvažnije je da svi shvatimo ozbiljnost situacije i da pratimo preporuke stručnjaka, zdravstvenih i državnih organa. Ova pandemija je globalni izazov protiv koga moramo zajedno da se borimo. Kao ambasada razmatramo da li postoji još neki način na koji bi mogli da se uključimo i pomognemo sa odgovorom na epidemiju u Srbiji, i u našoj lokalnoj zajednici. Ovo je zaista težak trenutak, postoje porodice koje su zbog ove situacije rastavljene, a znam i da mnogi ljudi u Srbiji brinu za svoje rođake u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i obrnuto. Mislima sam uz sve njih, poručuje britanska ambasadorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari