"Najveća osveta Zoranu Đinđiću": Pajtić o SNS kampanji "Srbija ne sme da stane" 1foto FoNet

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da je kampanja Srpske napredne stranke (SNS) za naredne izbore „Srbija ne sme da stane“ bila rečenica ubijenog premijera Srbije i tadašnjeg predsednika DS Zorana Đinđića, dok je istoimena tribina bila organizovana povodom deset godina od njegovog ubistva.

Pajtić je u autorskom tekstu za današnje izdanje lista Nova rekao da je to „najveća osveta naprednjaka Zoranu Đinđiću“, kao i da „već 11 godina svedočimo pokušajima vladajuće partije da uzvise svog vođu poredeći njegovu ‘energiju, viziju i intelekt’ sa Đinđićevim“.

On je naveo da „istovremeno svedočimo i podmukloj kampanji kriminalizacije Zorana Đinđića“.

„Sitni udbaški špiclovi su nebrojen broj puta na televizijama sa nacionalnom frekvencijom usput ‘nabacivali’ kako je atentat na premijera, zapravo, bio mafijaški obračun. U jednom trenutku su organizovali i peticiju za oslobađanje Milorada Ulemeka Legije, koja je samo formalno bila u funkciji ‘spiranja ljage sa časnog heroja i velikog patriote'“, rekao je Pajtić.

Ocenio je da je potpisivanje te peticije bilo „od režima podstaknuto“, a da njena funkcija nije bila „ishodovanje amnestije za Ulemeka, već legitimizovanje stava da je atentat na Zorana Đinđića bio zaslužen“.

„Zbog svega navedenog, sprska javnost, ili bar njen obavešteni deo, zgrozila se nad idejom da SNS za svoj slogan, ni manje ni više, ‘preuzme’ njegovu rečenicu ‘Srbija ne sme da stane'“, kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Đinđića su „satanizovali i blatili“ baš oni koji su, po dolasku na vlast, rešili da se posle njegove smrti „ogrebu“ o onog ko je bio sve što oni nisu, kao i da je upravo to „odavanje počasti“ ubijenom premijeru „njihova najveća osveta čoveku koji bi, da je živ, prešao na drugu stranu ulice kada ugleda nekog od njih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari