Napredni klub: Srbi u regionu nisu zaštićeni

Ostavite komentar


  1. G. Antić je, polako ali sigurno, preuzeo funkciju glavnog pirotehničara za Balkan, od g. Vuka Draškovića. Retko mu promakne rečenica koja nema zapaljivo dejstvo.

    1. U pravu ste! Ovaj Ceda samo vodi brigu o Srbima okolo a KOLIKO JE SRBA OD PRVOG SV. RTA STRADALO ZBOG TIH OKOLO, PA DEVEDESETIH, NEKA SE SMIRI VEC JEDNOM!
      Ako nekome nije dobro u zemlji gde je rordjen neka se iseli. Porez mora placati ko god da vlada. Dosadile su mi te price o tome ko je koje nacije!
      Kako zive Srbi gastarbajteri u celom svetu, treba i o njima da vodimo brigu????

      1. Prvo – ne vidim sta je to zapaljivo rekao Antic? Ili je zapaljivo sto je ukazao na krsenje prava Srba?

        Nazalost, izgleda da postoje mnogi u Srbiji koji misle da u ime tolerancije i mira treba da se zrtvuju prava jednog naroda, u ovom slucaju srpskog. Taj stav je licemeran, nedemokratski, nemoralan i sramotan.

        Stidite se!

  2. Palivatra. Na čiju dušu će pasti pogibija sirotinje koju zazivaju ovi naprednjaci-klubaši? Sirotinje, koju oni bezočno lažu reklamirajući joj se kao njihovi „zaštitnici“, jer, sirotinja je, bože moj, srpski narod, za čija se „prava“ oni, od svakog režima ušuškani, „beskompromisno“ „bore“. Antiću, ako su Srbi bilo gde ugroženi, obuvaj čizme, meći opasač i turaj šlem na glavu pa na front u odbranu. Od tvog snobovskog glagoglagoljanja Srbima bolje biti neće, ali naprednjacima svih sorti će biti. I posle nove pogibije, kao i posle ove minule, ti ćeš biti član negovane klase koja se luksuzira na obilnim sinekurama. Takvi, kao ti, nikada nisu ginuli na braniku otadžbine. Od svakog narodnog krvoliptanja ste živeli sve udobnije i udobnije.

  3. Svako ima ista prava i svi se moraju podjednako uvazavati. Ne treba nikoga omalovazavati

  4. 90-tih je nama naša borba dala da imamo vise tih zajedničkih datuma sa Hrvatima i Albancima, kada se ovi vesele, uz muziku, piće i podvriskivanje, ura…a „mi“ šešeljo-vučićevci kukamo…kuku nama šta nam uradiše…
    Nema većih kukača u istoriji i većih uživalaca u kukanju. Kukali smo više nego svi ostali zajedno, a kao da smo tek počeli da kukamo.

  5. Svi koji su nas branili,počev od Miloševića,Karadžića,Martića (nije zaboravio kasu u bežaniji) Draškovića,Šešelja,te ostalih dežurnih jstoričara,koji nam i danas“pomažu“,brojeći nam krvna zrnca,poručujem; Nemojte,ko Boga vas molim,ne branite nas više! Jer,taman kada pomislimo da je zlo prošlo,vi nam ga ponovo(sa udobne distance) prizivate!? I ništa mi-nam ne znači to što sam-smo,bez naše zasluge Srbi! Naprotiv, to nam samo odmaže,kada nam dežurni piromani „pomažu“! S poštovanjem gosp. Čedomire iz Drvara-Bih!

  6. Ja iskreno ne pamtim da je neko više učinio, pomogao i radio sa Srbija u inostranstvu nego ova vlast. Prethodne su znale samo to da rade na papiru ili putem oružja.

  7. Gospodin Antić je sasvim u pravu. Medjutim, za razliku od njega, ja smatram da su mržnja i animoziteti, svih okolnih naroda prema Srbiji i Srbima, generalno, ma gde oni živeli, sasvim „prirodan“ osećaj kod tih naroda i, da je ta mržnja, jedini autentični i iskreni odnos na koji možemo da računamo?! Umesto da trošimo energiju i vreme, i vraćamo im na isti način, taj njihov osećaj treba iskoristiti na pravi način i okrenuti ga u sopstvenu korist. Ne treba, čak, ni tražiti uzroke takvog ponašanja i takvih atavizama. Verovatno se radi o kompleksima jer, da budemo iskreni, da nije bilo Srbije i srpske neodgovorne i nezrele intelektualne i političke elite, mnoge od tih državolikih tvorevina, kojima je mržnja porema Srbima jedini znak da postoje, i kao narod i kao države, danas ne bi postojale. Isto kao što se i sada bavimo pitanjima mržnje okolnih naroda tako smo u ona vremena, kada smo trebali da vodimo računa o intersima Srba i Srbije, pokušavali od razbraće da napravimo braću i te pokušaje ponavljali kroz čitav prošli vek. Njihova mržnja treba da nam bude podsticaj da budemo bolji. U svakom smislu te reči. A bolji se postaje samo obrazovanjem, podizanjem svesti i negovanjem kulture. Prema tome, ma kako paradoksalno zvučalo, taj nepresušni „izvor“ nečije mržnje, može da bude početak našeg sveopšteg preporoda. Kako se to kaže, samo „cool“ i gledaj svoja posla.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.