Naprednjaci "bojkotuju" Šapića na tviteru: Kako se SNS i gradonačelnik ignorišu? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Odnos Srpske napredne stranke prema njihovom potpredsedniku i gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću možda se može sagledati i na društvenim mrežama, naprednjaka i Šapića.

Naprednjaci na svojim tviter nalozima SNS Srbija, SNS Beograd čak i SNS Novi Beograd mesecima unazad ne objavljuju ništa vezano za Šapićev rad, dok uveliko promovišu predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i mnoge ministre poput Miloša Vučevića, Gorana Vesića ili pak predsednika Skupštine Vladimira Orlića i predsednika Kancelarije za KiM Petra Petrovića.

Ništa drugačija situacija nije ni na nalogu gradonačelnika Šapića. Ni on osim promocije sebe i svojih medijskih nastupa, ne tvituje ništa vezano za svoju stranku i ministre iz nje.

Vladajuća stranka čak na svojim nalozima nema ni slovo o neuspelom pokušaju opozicije da u utorak razreši Šapića sa mesta prvog čoveka glavnog grada, pa ni njegovo obraćanje javnosti koje je usledilo sutradan.

U vezi sa predlogom i pokušajem Šapićeve smene, sa tviter naloga najveće stranke u Srbiji, nema nikakvog izjašnjavanja. U prethodna dva dana, na nalozima gorenavedene partije tvitovani su samo Vučić, premijerka Brnabić, ministar Martinović i predsednik Skupštine Orlić.

Šapić je, s druge strane, ipak objavio snimak svoje konferencije za novinare koja je usledila dan nakon sednice Skupštine Grada na kojoj je 44 odbornika glasalo za njegovu smenu što nije bilo dovoljno da do njegovog razrešenja dođe. Odbornici SNS – a nisu ni glasali.

Od ulaska Šapića u SNS zainteresovanu javnost intrigira njegov odnos sa strankom koju je ranije žestoko kritikovao. Na političkoj sceni postoje glasine da Šapić nikada nije bio prihvaćen u SNS – u, niti da će ikada prihvaćen, nego da je samo iskorišćen kako bi SNS zadržao vlast u Beogradu.

Kada je opozicija predala inicijativu za njegovo razrešenje malo ko je, pa ni opozicioni odbornici, verovao da će se SNS pojaviti na zakazanoj sednici sa tom tačkom dnevnog reda. Ali, oni su se ipak pojavili, što je nanovo izazvalo interesovanje dela javnosti za njihov odnos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari