Šapić odgovorio zašto nije izašao na megdan opoziciji: Imam i ja pravo da se uplašim 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da se nije pojavio na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Beograda, jer, kako kaže, nije želeo da vrši pritisak na odbornike.

Govoreći o jučerašnjoj sednici Skupštine grada Beograda i svom nepojavljivanju, rekavši da nije želeo da vrši pritisak na odbornike.

„Oni mogu na svakoj Skupštini da mene skinu, a pošto je juče bila namenska sednica za to – to je bio razlog, a biću na sledećoj Skupštini. Čuo sam juče da su me prozivali da sam se uplašio. Dobro, imam ja pravo da se uplašim, ja sam čovek od krvi i mesa. Najviše su me prozivali oni koji uvek čekaju da odem sa sednice Skupštine grada da bi nešto rekli. Doći ću na sledeću Skupštinu, potrudiću se da smognem hrabrosti da dođem, pa će imati priliku da me pitaju o svemu što žele, a ja ću se potruditi da im odgovorim na sva pitanja“, kaže Šapić.

On je ponovio da nije želeo da nije želeo da vrši pritisak na odbornike, kako opozicije, tako i većine.

„Nisam došao da ne bi neko iz vladajuće koalicije rekao da bi glasao drugačiej da ja nisam došao“, podvukao je on.

Šapić je govorio o rekonsturkcijama ulica u Beogradu, o beogradskim „Belima“, ali je imao poruku i za ugostitelje.

„Molim sve ugostitelje da ne zovu ni mene, niti bilo koga. Neće biti privilegovanih. Ukoliko naše ekipe budu izašle na teren i ako utvrde da buka narušava javni red i mir, mi ćemo primeniti mere. Molimo sve za razumevanje, jer, ukoliko želimo uređen grad, onda moramo da se ponašamo u skladu sa civilizacijskim pravilima“, naveo je on.

Šapić je rekao da je započeto uređenje Savskog šetališta.

„Svaki splav će imati obavezan prečišćivač otpadnih voda. Konkurs će biti raspisan do kraja godine, licitacija će biti obavljena u dva dana, a u onom momentu kad budemo dobili zakupce tih lokacija. Ljudi koji nisu dobili svoje mesto na licitaciji dobiće rok od 30 dana da uklone svoj splav. Ukoliko to ne urade, pristupiće se isto kao što se pristupa kad se uklanjaju nelegalni objekti. Mi ćemo nakon toga krenuti u uklanjanje objekata koji tamo stoje, a nemaju izlicitiranu poziciju. Naplata će krenuti kad budemo oslobodili mesto i obezbedili infrastrukturu. Mi očekujemo da krajem februara ili početkom marta sve zaživi“, rekao je on.

Govoreći o proslavi Nove godine u Beogradu, Šapić je naveo da

Šapić je pričao i o vaučerima koje Grad dodeljuje Beograđanima, navodeći da će ta odluka svakako doneti.

„Neko namerno odlaže tu odluku da bi napravio štetu ovoj Gradskoj upravi, ali mi ćemo je svakako sprovesti. Ovo je naša politička odluka. Da je sve bilo po normalnoj dinamici, to bi bilo pre 15-20 dana. Kad budu istekli svi ti zakonski rokovi za žalbe, biće dodeljeni vaučeri. Deca koja ne idu u vrtiće će se javljati u svoje opštine i dobijaće svoje vaučere. Zaposleni u sistemu obrazovanja će takođe dobiti to na svojim radnim mestima. Mi smo morali da pomerimo ovu odluku da bismo ispoštovali procedure, a Beograđani će dobiti vaučere koje smo obećali. I sad vam kažem – ja ću ovo uraditi i sledeće godine, ali ću konkurs da raspišem u februaru, pa će imati sedam meseci i mogu da odlažu do sutra“, naveo je on.

Šapić je najavio da će se Skupština grada održava krajem decembra i da se sprema budžet grada.

Podsetimo, juče održana sednica Skupštine grada Beograda, a na inicijativu opozicije raspravljalo se o razrešenju gradonačelnika Alekandra Šapića. Za smenu je glasalo 44, protiv je bio jedan odbornik, od ukupno 110 odbornika, pa tako ovaj predlog nije dobio potrebnu većinu od ukupnog broja odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari