Aleksandar Vucic, Aleksandar Šapicfoto FoNet Aleksandar Barda

Odbornici vladajuće koalicije iskoristili su priliku da ne glasaju za razrešenje gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića, očigledno plašeći se da neki od odbornika vladajuće koalicije ne glasa za razrešenje – komentariše za Danas Miloš Pavlović, odbornik Narodne stranke u Skupštini grada ishod današnje sednice.

Ne veruju sebi samima, dodaje, a takođe, ako odluče da smene gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića, u narednom periodu mogu uvek da kažu kako su bili uzdržani i nisu glasali protiv njegovog razrešenja te ga na ovaj nacin i dalje ostavljaju u neizvesnosti oko njegove budućnosti.

Skupština grada Beograda nije večeras izglasala razrešenje gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića jer za taj predlog nije glasala većina od 110 odbornika.

Predsednik izborne komisije Nemanja Joksimović rekao je da je od 110 odbornika glasalo 45 odbornika, „za“ razrešenje glasala su 44 odbornika, a jedan je bio protiv.

Predlog nije usvojen, jer za razrešenje nije glasala većina od ukupnog broja odbornika, dodao je on.

Odbornik Narodne stranke za Danas nakon glasanja da se ne razreši gradonačelnik Beograda: Očigledni su disonantni tonovi između Vučića i Šapića 1
Miloš Pavlović Foto: Narodna stranka

– Skupština grada Beograda održana je prisustvom i odbornika vladajuće koalicije i za nas to nije iznenađenje imajući u vidu da zžele da pokažu javnosti kako postuju institucije i pravni poredak što, naprimer, nisu pokazali kod rušenja u Savamali – kaže sagovornik Danasa.

Komentarišući činjenicu da se Aleksandar Šapić po prvi put nije pojavio na sednici, od osnivanja novog saziva Skupštine grada, Pavlović kaže da to ukazuje da postoje disonantni tonovi izmedju njega i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića,.

– To potvrđuje činjenica da se nisu pojavili zajedno u javnosti jos od izbora aprila 2022 godine – zaključuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari