Gradonačelnik Beograda se prvi put obraća javnosti nakon što je izbegao sednicu na kojoj se razgovaralo o njegovom razrešenju: Šta će reći Aleksandar Šapić? 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obratiće se javnosti u podne, prvi put posle sinoćnjeg neuspelog izglasavanja predloga za njegovo razrešenje.

Šapić se juče na zakazanoj sednici Skupštine grada Beograda po zahtevu i predlogu opozicije na kojoj se razgovaralo i njegovom razrešenju i glavim problemima građana Beograda nije pojavio.

Kako je javnost obaveštena razlog za to je da nije hteo da svojim prisustvom pritiska odbornike.

Sinoć je posle višesatne rasprave predsednik izborne komisije Nemanja Joksimović rekao je da je od 110 odbornika glasalo 45 odbornika, „za“ razrešenje glasala su 44 odbornika, a jedan je bio protiv.

Predlog nije usvojen, jer za razrešenje nije glasala većina od ukupnog broja odbornika, dodao je on.

Podsetimo, ukupno 39 odbornika dela opozicije podnelo je predlog za razrešenje gradonačelnika Aleksandra Šapića i raspravu o važnim pitanjima za funkcionisanje grada i život građana. Iza ovih inicijativa stali su odbornici Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, Sindikata sloga, koalicije „Za dobar grad – Moramo“, Narodne stranke i Demokratske stranke.

Sednicu je predsedavajući Skupštine zakazao za 29. novembar u 15 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari