Naprednjak Krsto Janjušević iz Priboja postao državni sekretar u ministarstvu koje predvodi Nikola Selaković 1Krsto Janjušević/Foto: Nenad Kovačević

Krsto Janjušević, naprednjak iz Priboja, odlukom Vlade Srbije, imenovan je za državnog sekretara  u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U to Ministarstvo, koje predvodi Nikola Selaković koji često ističe da je iz Užica i da se zalaže za razvoj Zlatiborskog okruga, Janjušević je stigao sa pozicije narodnog poslanika i visokog funkcionera SNS.

Član je Izvršnog odbora i Predsedništva SNS i koordinator stranke za tri okruga – Zlatiborski Moravički  i Raški.

Janjušević slovi za glavnog kadrovika naprednjaka u jugozapadnoj Srbiji, koji raspušta lokalne odbore i bira njihove poverenike.

„Biće kako Krsto kaže. On ljude postavlja i on ih smenjuje“, tako ga opisuju pojedini naprednjaci iz užičkog kraja.

U prorežimskim medijima se često identifikuje kao „zaštitnik“ šefa države i SNS i njegove porodice, a poput većine naprednjaka, u njihovom poznatom maniru, verbalno napada predstavnike opozcije.

Od 2016. godne bio je narodni poslanik u tri saziva republičkog parlamenta, a mandat mu je prestao imenovanjem za državnog sekretara.

Rođen je 1981. godine u Priboju, a u Čačku je diplomirao na Tehničkom fakultetu.

Bio je pomoćnik predsednika opštine Priboj, zadužen za lokalni i ekonomski razvoj od 2012. godine, a od 2016. do 2020. i odbornik u pribojskoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari