Naprednjak Mirković pozvao na gašenje televizije Nova 1Printskrin RTS

Aleksandar Mirković, poslanik Srpske napredne stranke, pitao je danas na sednici Skupštine Srbije Ministarstvo unutrašnjih poslova, Regulatorno telo za elektronske medije i tužilaštvo dokle će biti dozvoljena kampanja mržnje upućena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. On je pozvao na gašenje televizije Nova S sa koje se poziva na ubistvo, kakoje rekao, svih nas koji ovde sedimo“ .

On je naveo da je sociolog Jovo Bakić u gostovanju na televiziji Nova pozvao sve građane da se naprednjaci jure po ulicama i poručio da naprednjacima nema spasa i dodao da je sa jedne druge televizije, N1, advokat Borivoje Borović rekao da to što Vučić radi sa mitingom nije dobro, jer je isto tako Nikolaje Čaušesku tako organizovao miting i to mu je došlo glave.

„Da li ćete sada pozivati da se ugasi N1? Nećeto to uraditi, to znam ja“, rekao je Mirković i podsetio na izjavu jednog od organizatora protesta, vlasnik „Tabloida“ Milovan Brkić pozvao na nasilje nad Vučićem, od koje se niko nije ogradio.

Mirković je opoziciju optužio da sprovodi nasilje, da ima makar 10 poslanika opozicije koji su direktno učestvovali u nasilju i među njima naveo Srđana Milivojevića, Mariniku Tepić, Borislava Novakovića, Đorđa Miketića i Ivanu Parlić.

„Da ćete ovako grubo zloupotrebiti tragediju koja nas je zadesila nisam mogao da verujem. Ali što narod kaže, ako je i od vas, previše je“, rekao je Mirković, što su poslanici Srpske napredne stranke pozdravili aplauzom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari