Poslanici opozicije drže "Šta je smešno" dok govori premijerka (FOTO) 1Printskrin RTS

Premijerka Srbije Ana Brnabić predstavila je poslanicima izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji i mere koje su preduzete i dokle se stiglo sa njihovom implementacijom. Opozicioni poslanici dočekali su je sa podignutim fotografijom na kojoj je fotošopom multiplikovala sebe, Vučića i Sinišu Malog uz poruku: „Još malo, pa ćemo na Gazelu“. Na papiru je pisalo – „šta je smešno“.

„Sedeću ovde i odgovarati na sva pitanja poslanika koliko god to bilo potrebno. Iskreno želim da tokom ove rasprave čujemo dodatne predloge za smanjenje nasilja i smanjenje poziva za naselje, a čuli smo ih toliko u poslednjih nekoliko dana. Mislim da ćemo time poslati pravu poruku građanima. Žao mi je što se deo opozicije odlučio za performans, a ne za raspravu u situaciji koja nikada nije bila teža u našem društvu“, rekla je Brnabić i dodala da se boba protv nasilja ne vodi na Gazeli i nasiljem nad drugim građanima, već se vodi u Skupštini, pred očima svih građana naše zemlje.

Prehtodno, pošto su poslanici imali priliku da postave pitanje, na sednicu su ušli ministri i premijerka.

Sednica se održava na zahtev opozicije, a o bezbednosnoj situaciji u Srbiji nakon masovnih ubistava.

Poslanici opozicije su tokom izlaganja premijerke Ane Brnabić držali kao transparent fotografije koju je ona podelila na svojim nalozima na društvenim mrežama, a u vezi protesta „Srbija protiv nasilja“, odnosno brojnosti tog protesta, i na kojoj se sugeriše da su organizatori iz opozicije fotomontažama preuveličavali broj učesnika.

Na toj podeljenoj fotografiji umnoženi su Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari