Narodna nije bila pozvana na današnji sastanak opozicije, ali biće na sledeći 1Printskrin Parlament.rs

Predstavnici Narodne stranke nisu bili prisutni na današnjem sastanku opozicije, na kojima se razgovoralo o narednom protestu “Srbija protiv nasilja”, ali i o novonastalim okolnostima nakon odlaska Miroslava Aleksića i dela članstva iz NS, saznaje Nova.rs.

Kako navodi izvor Nove.rs, dogovor onih koji su bili prisutni je da stranka koju predvodi Vuk Jeremić bude pozvana na sledeći sastanak.

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” održali su danas sastanak , na kome se razgovaralo o subotnjem skupu, ali i o funkcionisanju tog dela opozicije, nakon cepanja Narodne stranke. Iz te partije otišli su i Miroslav Aleksić i Borislav Novaković, koji su gotovo uvek bili prisutni na sastancima o protestima.

Do sada su se ti susreti opozicionih stranaka iz tehničkih razloga uvek održavali u prostorijima poslaničke grupe NS, ali je zbog novih okolnosti dogovoreno da ovaj sastanak bude održan u prostorijama DS.

Izvor portala Nova.rs da na tom sastanku nije bio niko iz NS, niti je bio pozvan, ali da je dogovoreno da budu pozvani na sledeći.

Stefan Jovanović, novizabrani šef poslaničkog kluba Narodne, kaže za naš portal da će sutra biti prisutni na konferenciji za novinare, te da nisu došli na današnji sastanak iz tehničkih razloga.

“Idemo sutra na konferenciju za novinare. Nastavljamo sve, samo ljudi nisu znali, kako sada i koga da zovu. Narodna stranka nastavlja učešće u organizaciji protesta i podržava ga”, navodi Jovanović.

Na današnjem sastanku opozicije razgovaralo se o subotnjem protestu, koji će biti održan po 15. put.

Formalni organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” su Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front, Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Građani na protestima traže smena rukovodstva RTS-a i članova Saveta REM-a, ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju i nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Takođe, među zahtevima je i zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, kao i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari