Narodna stranka 24. februara bira novo rukovodstvo: Kandidati Gajić, Parlić, Borović.... 1Ivana Parlić/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Narodna stranka će, na vanrednoj skupštini 24. februara, birati novo rukovodstvo, a jedini predloženi kandidat za predsednika je poznati beogradski advokat Vladimir Gajić, potvrđeno je danas agenciji Beta u toj političkoj partiji.

Gajić je kazao da je on jedini predloženi kandidat za predsednika, dok su medju kandidatima za potpredsednike Stefan Jovanović, Ivana Parlić, Aco Radojević, Aleksandar Marković, Gordana Čabrić, Borislav Borović i Jovica Todorović.

Dodao je da su medju kandidatima za predsedništvo stranke i Nebojša Bogdanović, Biljana Jugović i Bojan Lazić.

Kazao je i da će se vanrednoj izbornoj skupštini delagati birati i članove Glavnog odbora.

„Vanredna skupština je zakazana, pozvani su delegati a imaćemo i goste iz drugih političkih stranaka, …izabraćemo novog predsednika stranke a to ću po svoj prilici biti ja, jer sam jedini predloženi kandidat“, kazao je Gajić.

Dodao je da će istog dana predsedništvo stranke, u skladu sa statutom, imenovati generalnog sekretara, portparola i ostale članove Predsedništva.

Prema njegovim rečima, kandidat za generalnog sekretara je Anja Jelić a za portparola Aleksandar Ljubomirović.

Na decembarskim izborima Narodna stranka nije prešla cenzus za republički, pokrajinski i gradski parlament, a potom su predsednik Vuk Jeremić i dotadašnje rukovodstvo stranke podneli ostavke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari