Narodna stranka iz Valjeva traži odgovore kolika je opasnost po građane brana Stubo-Rovni 1Foto: Kolubarske.rs

Nakon tvrdnje Ivana Beljića, v.d. direktora JP „Kolubara”, da je Miloš Milivojević, predsednik GrO Narodne stranke (NS), na konferenciji za novinare saopštio „neproverene, nepotpune i netačne informacije” u vezi sa događajima na brani Stubo-Rovni 10. novembra, saopštenjem za javnost se oglasio GrO NS tražeći objašnjenje i odgovore na nekoliko pitanja, piše portal Kolubarske.rs.

Za GrO Narodne stranke iz Valjeva u vremenima svakodnevnih apsurda paradoksalna je i netačna Baljićeva izjava da je „Milivojević izneo neproverene i netačne informacije”.

Gradski odbor Narodne stranke Valjevo, na čelu sa profesorom Milošem Milivojevićem, na konferenciji za štampu 22. novembra, nije izneo nikakve tvrdnje koje su, kako to navodi gospodin Beljić, izazvale uznemirenje i nespokoj kod građana Valjeva, i narušile ugled preduzeća na čijem je čelu, već isključivo pitanja na koja je očekivala odgovor, i ne odgovor Narodnoj stranci i profesoru Milivojeviću, već odgovor građanima Valjeva, podsećaju oni.

Po njihovim rečima brana Stubo – Rovni je izuzetno veliki i kompleksan sistem, koji može biti izuzetno opasan po grad i građanje Valjeva i dovesti do nesagledive katastrofe, ako se dogodi havarija na brani ili se nestručno rukovodi istom. To nije nikakva tajna ili bajka, već činjenica za koju se zna, a o kojoj su se izjasnili svi hidrogeolozi u Srbiji.

– Samim tim je sasvim normalno da se građani zabrinu ako čuju da se „nešto događalo” na brani Stubo – Rovni, a o čemu nisu prethodno obavešteni. Ali, građani nemaju mogućnost da pitaju nadležne ili da drže konferencije za štampe, i iz tog razloga je to u ime građana uradio Gradski odbor Narodne stranke, jer je iz izveštaja sa sajta RHMZ, na mernoj stanici „Sedlari“ (nivogram reke Jablanice), bilo potpuno jasno da se jeste nešto dogodilo, i da priče nisu izmišljenje, stoji u njihovom saopštenju koje u celini prenose Kolubarske.

Odgovore nisu dobili, a umesto toga su optuženi da širime dezinformacije i uznemiravaju građane.

– Dužni ste, kao rukovodilac JP Kolubara, da detaljno odgovorite na svako postavljeno pitanje. Kako to niste uradili, već dali neko jako šturo objašnjenje, i posve nelogično, tada ste Vi ti koji unosite nemir građanima, jer nisu saznali ništa i dodatno ste ih zbunili, tvrde valjevski „narodnjaci”, koje vid zastrašivanja da će se „od nadležnih organa tražiti da se preduzmu odgovarajuće mere prema njima” neće zastrašiti.

Dok se sve navedeno ne objasni, direktor Beljić, po njima „može odgovarati na ovo saopštenje stotinu puta i pretiti, džaba vam”.

– Građani vam neće verovati, i opravdano će biti zabrinuti, poručuju iz GrO NS Valjevo, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari