Narodna stranka saopštila: 264 člana, među kojima je i nekolicina bivših funkcionera, napustila stranku 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Predsedništvo Narodne stranke je konstatovalo da su 264 člana stranke, među kojima je i nekolicina bivših funkcionera, napustila stranku, saopšteno je iz ove stranke.

Kako navode, svi postojeći odbori Narodne stranke širom Srbije (67) nastavljaju da funkcionišu i pripremaju svoje lokalne skupštine, koje je Izvršni odbor stranke zakazao za septembar i prvu polovinu oktobra.

Grupa okupljena oko Miroslava Aleksića i Borislava Novakovića je odlučila da odustane od fer i demokratske utakmice u okviru stranke, na kojoj bi svi članovi Narodne stranke imali pravo glasa. Ovaj beg od demokratskog izjašnjavanja je znak slabosti i nepoštovanja institucija i temeljnih vrednosti na kojima je osnovana Narodna stranka, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, bez obzira na brojne neistine i uvrede koje su naše dosadašnje kolege u prethodnim nedeljama iznosile na račun stranke i njenog rukovodstva, želimo im sreću u budućem političkom delovanju i partnerstvima.

Pokušaj cepanja Narodne stranke predstavlja korak unazad za ideju iskrenog zajedništva svih političkih snaga koje su spremne da se bore protiv korumpiranog režima za promene u državi. Apsurdno je apelovati na opoziciono jedinstvo, a u isto vreme sprovoditi raskol u sopstvenoj stranci. Narodna stranka ostaje odlučno posvećena očuvanju nacionalnih interesa, pre svega suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao i uspostavljanju stabilne demokratije zasnovane na vladavini prava, naveli su.

Kako su istakli, nakon svih udara kojima su bili izloženi u prošlosti, pokazivali su dostojanstvo i postajali snažniji, izazivajući bes kod onih koji su te udare planirali i sprovodili.

Isto će se dogoditi i ovog puta, rekli su iz Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari