Narodna stranka: Strategija SNS – negativna kampanja

Ostavite komentar


  1. To je apsolutno tacno. Medjutim takozvane respektabilne opozicione stranke suocavaju se sa veoma ozbiljnijim problemima. Gospodin Predsednik svih gradjana Srbije protivno Ustavu ove zemlje obilazi mitinge svoje stranke i na njima vrsi propagandu svoje liste za Beograd. Takodje on se ne skida sa medija ni subotom ni nedeljom i svakim povodom koristi priliku da se napljuje po opoziciji. On je imao dvodnevnu posetu Zagrebu koja je nastavila jos sest dana da se prolongira po medijima pod njegovom kontrolom i uticajem. Predstavnik u gradskom vecu je utvrdio da je GIK nezakonito uvrstila vise clanova nego sto je to propisima utvrdjeno. I to je proslo kroz noge opoziciji.
    Iako je GIK, u skladu sa Uputstvom za sprovođenje izbora, još 17. januara konstatovala da su organizacije CRTA i CeSID ispunile uslove za domaće posmatrače izbora, i, iako su predstavnici medija uredno podnosili zahteve za praćenje rada izborne komisije, do današnjeg dana im to nije omogućeno. Takvim postupanjem GIK grubo krši zakon i poslovnik, koji predviđaju javnost njenog rada jer rad GIK, kao organa za sprovodjenje izbora, mora biti transparentan. Sadašnje stanje je ne samo u suprotnosti sa zakonom nego i sa međunarodnim obavezama koje je Srbija preuzela kao članica OEBS ! I to je proslo kroz noge opoziciji.
    Ravnopravna zastupljenost na RTS i RTV nije prihvacena!
    Uoči ovogodišnjih beogradskih izbora, opozicija je u oktobru prošle godine tvrdila da ima čvrste dokaze da se broj stanovnika sa pravom glasa u samo dve opštine za četiri meseca povećao za više od 15.000. Prošlogodišnje istraživanje Insajdera pokazalo je da se u biračkom spisku mogu naći osobe starije i od 120 godina, dok, istovremeno, u njemu nije bilo osoba s važećim ličnim kartama. I to je proslo kroz noge opozicije.
    Prihvaceno je 24 izbornih lista od kojih je jedna fantomska a za 20 je sigurno da nece preci cenzus, odnosno da ce se njihovi glasovi preliti una listu vladajuce stranke.
    Moje pitanje je sledece: kako se opozicija ucudjuje da izadje na ove izbore uprkos svemu navedenom. Vucicevi ce ich oduvati . Ako oni pristanu na ovoliko neregularnosti onda oni nisu opozicija. Tacka

  2. Mene su učili da je nemoguće govoriti negativno o nekome ko ništa ne radi, već da je to moguće samo o nekome ko nešto radi, a ne radi kako treba.

  3. Poslao sam vam komentar sa navodima naprevilnosti sa kojima je vec ovog casa suocena opozicija. Pretpostavljam da je bio preopsiran i da je bolje da kazem samo da ako tzv respektabilna opozicija pod ovim okolnostima pristane da izadje na izbore, ne samo da ceih Vucic opet oduvati nego postoje indicije da opozicije ovde i danas zapravo i nema te da su svi oni samo zacinsko foliranje u sveopstem foliranju.

  4. A vi ne vodite negativnu kampanju? Imate gomilu stranica na Fejsbuku koje upravo to rade.

  5. Samo je Ruzveltovala bila 7 miliona plaćena više nego što su izvedeni radovi ali zato Miljković redovno puni koferče.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.